Tragedie în SUA. Un pod de peste 2,5 km s-a prăbușit, după ce a fost lovit direct de un vapor uriaș. Pe el se aflau mai multe mașini

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Twitter/ Michael Belcher
Descriere foto: Captură video Twitter/ Michael Belcher

Un vapor uriaș s-a ciocnit de unul dintre stâlpii de susținere ai podului Francis Scott Key din Baltimore.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, care măsoară pese 2,5 km, s-a prăbușit marți dimineața, 26 martie, după ce a fost lovit de o navă de mari dimensiuni, informează CNN. O mare parte din construcție s-a prăbușit imediat în apă, după cum au surprins camere de luat vederi din zonă, iar fumul negru s-a răspândit rapid în aer timp de câteva minute bune.

În timpul impactului dur, mai multe mașini se aflau pe pod, însă, momentan, nu se se știe exact despre câte persoane este vorba și despre câți oameni și-ar fi putut pierde viața în urma tragediei. Ce e cert, însă, este faptul că cel puțin 7 oameni sunt căutate acum de echipele de salvare în râu, informează sursa citată anterior.

Mai mult, din imaginile video înregistrate la fața locului se vede cum un vapor de dimensiuni uriașe se îndreptă direct spre unul dintre stâlpii de susținere ai podului, după care s-a ciocnit de acesta. Astfel, în doar câteva secunde, impactul dur a declanșat prăbușirea imediată a unor porțiuni adiacente ale podului.

@dailymail BREAKING NEWS: Maryland's Key Bridge collapses after being struck by a container ship as astonishing footage shows the 1.6-mile long structure crashing into river There were no immediate reports of any casualties but there did appear to be traffic on the bridge at the time of the catastrophe. #breakingnews #maryland #bridge #collapse #shocking #ship #river #baltimore ♬ original sound - Daily Mail

Primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare, în jurul orei 3 dimineața, faptul că se afla în drum spre "incidentul" de la pod. "Personalul de urgență se află la fața locului, iar eforturile sunt în curs de desfășurare", a adăugat el. Tragedia s-a produs în jur de 1:30 dimineață, când s-au produs și primele apeluri la numărul de urgență.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel