Tragedie fără margini în Iași. O mamă a sărit de la etajul 3 cu bebeluşul în braţe, pentru a se salva dintr-un incendiu

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kilian Seiler / Imagine cu caracter ilustrativ
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kilian Seiler / Imagine cu caracter ilustrativ

O tânără de 30 de ani, mamă a unui bebeluş de patru luni, a sărit de la etajul trei al unui bloc de pe strada Decebal din municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări.

Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat. Pentru a se salva din incendiu, mama a învelit bebeluşul într-o pătură şi a sărit de la etaj.

"Dispeceratul Integrat ISU - SMURD - SAJ Iaşi a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15,06. De urgenţă au fost direcţionate 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C). De la locul evenimentului, o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportaţi de urgenţă la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Potrivit sursei citate, pompierii au evacuat 10 persoane din bloc, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure. Incendiul a fost lichidat la ora 15,40.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia a fost adusă la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

"Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri. Copilul areactiv, dispneic. A fost preluat de echipajul SAJ şi transportat de urgenţă la UPU de la Spitalul de Pediatrie", a declarat dr. Cimpoeşu.

Medicii pediatri afirmă că starea generală a bebeluşului este gravă întrucât în urma căderii de la mare înălţime a suferit mai multe traumatisme.

"Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie toraco-abdominală. În momentul de faţă se aşteaptă rezultatul investigaţiilor computerului tomograf. La sosire, pacientul era în stop cardio-respirator şi au fost nevoie de manevre de resuscitare. Starea generală a pacientului este extrem de gravă", a declarat dr Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers şi diverse produse textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel