Tradiție și obiceiuri de 8 martie. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a fi iubite

Data actualizării: | Data publicării:

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie, în România și în întreaga lume.

8 martie este ziua în care se sărbatorește femeia, simbol al vieții, al iubirii, purității și al frumuseții spirituale. Există o serie de tradiţii şi obiceiuri legate de această sărbătoare frumoasă.

Tradiție și obiceiuri de 8 martie

Se zice că fetele care poartă mărțișorul între 1 și 9 martie vor avea noroc în dragoste pe tot parcursul anului. Prin urmare, în Ziua Femeii, este recomandat să nu se scoată mărțișorul primit pe 1 Martie. De asemenea, în ziua de 8 martie, bărbații ar trebui să ofere flori fiicelor/iubitelor/soțiilor/mamelor.

Laleaua violet, simbolul respectului

În această zi, bărbații, indiferent de vârstă, sunt cei care ar trebui să ofere flori femeilor din viața lor. Însă, nu orice tip de floare este potrivit. De exemplu, laleaua violetă se oferă de obicei mamei sau oricărei alte persoane respectate, deoarece violetul simbolizează acest sentiment frumos.

În schimb, dacă fiica primește un buchet, este preferabil să se aleagă flori albe, pentru a simboliza puritatea. Dragostea pasională pentru parteneră este adesea exprimată prin lalele roșii.

Zi de pace și iubire

În ziua de 8 martie, se spune că niciun bărbat nu ar trebui să intre în conflicte cu femeile din viața sa, deoarece se crede că aceste certuri ar putea atrage ghinion în familie în anul care urmează.

Mărțișorul – sigiliul dragostei

Conform unei alte tradiții vechi, mărțișorul primit în ziua de 1 Martie trebuie purtat cu sfințenie până pe 9 Martie. Se spune că ghinionul în dragoste ar putea urmări pe cei care îndrăznesc să nu-l poarte.

Ce flori NU trebuie să dăruiești de 8 Martie

În lista de "așa nu" mai apar și alte flori în afara lalelelor galbene. Aici sunt incluse freziile, zambilele sau garoafele, care uneori sunt asociate cu evenimente funerare. Totodată, este de evitat includerea florilor artificiale într-un buchet oferit de 8 Martie, deoarece femeia din viața ta ar putea să nu le privească cu ochi buni.

Mesaje de 8 Martie

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. La mulţi ani, mama!”

„Singura persoană care va avea întotdeauna încredere în mine, care va fi întotdeauna lângă mine, care mă va iubi întotdeauna … întotdeauna mama mea! La mulţi ani!"

„Îţi mulțumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami!”

„De 8 martie îți urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ți aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. La mulți ani!”

„De 8 martie îți urăm o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră, prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„8 Martie este o zi plină de feminitate, zâmbete şi căldură sufletească. În această zi remarcabilă noi, bărbaţii, venerăm cu un deosebit respect – mamele, prin tandreţe şi iubire – soţiile, prin dragoste şi grijă părintească – fiicele, prin veşnice aduceri aminte – bunicile. ”

„Fiţi înconjurate de căldură, tandreţe, armonie, dragoste, înţelepciune, zâmbete de copii, bunăstare, sănătate Dumneavoastră şi apropiaţilor Dumneavoastră. Fie ca pacea şi înţelegerea să domine mereu în familiile Dumneavoastră."

„Pentru o ființa unică și minunată care îmi luminează viața cu un singur surâs! Soarta să-ți dăruiască un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și fericire! La muți ani, draga mea soție/mamă/bunică!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel