Tot ce trebuie să știți despre epilarea definitivă. Cine o poate face

Data actualizării: | Data publicării:

Ar fi mult mai simplu dacă nu ar trebui să mai ducem grija părului nedorit, care ne dă bătăi de cap. Eforturile de îndepărtare a părului lasă în urmă umflături, zgârieturi, arsuri sau urme de ceară. Cea mai nouă inovație pentru a scăpa de toate aceste neplăceri este epilarea definitivă, la care apelează tot mai multe femei.

Am luat legătura cu un tehnician epilare definitivă, pentru a afla de ce trebuie să ținem cont în momentul în care optăm pentru acest procedeu.

Ce înseamnă epilarea definitivă?

 Epilarea definitivă cu laser este procedeul prin care se obține distrugerea permanentă a foliculului de păr.

Se adresează epilarea definitivă oricărui tip de piele?

Da! epilarea definitivă se poate face, cu maximă siguranță și eficacitate pentru toate cele 6 fototopuri.

 Epilarea definitivă se poate face și pe pielea bronzată?

Se poate efectua și pe pielea brozată, dar nu arsă.

Câte zile trebuie să evităm expunerea la soare înainte și după procedură?

Ideal ar fi să evităm expunerea la soare minim 5 zile înainte și după procedură, chiar mai mult în cazul arsurilor solare.

De câte ședințe este nevoie și la ce interval se fac?

Numărul ședințelor necesare variază de la o persoană la alta și, de asemenea, de la o zonă la alta. În general, recomandăm aproximativ 10 ședințe efectuate la început la interval de o lună, apoi la două luni. Pe parcurs rărind chiar și la 3 luni. Recomandăm ca numărul total de ședințe să se întindă pe parcursul unui an jumătate.

În ce constă pregătirea înainte de începerea ședințelor?

 Atunci când ne hotărâm să începem procedurile trebuie să întrerupem orice formă de epilare prin smulgere cu aproximativ 3-4 săpămâni înainte. În toată această perioadă, părul poate fi ras ori de câte ori doriți. De asemenea, în ziua epilării, părul trebuie să fie ras.

Care sunt factorii care pot influența rezultatele epilării cu laser?

 Rezultatul epilării definitive cu laser poate fi influențat de culoarea rădăcinii, grosimea părului, adâncimea la care sunt rădăcinile, tipul de piele, dereglările hormonale, numărul de ședințe efectuate.

Cum influențează dereglările hormonale rezultatul epilării?

Dereglările hormonale, ale glandei tiroidei sau o cantitate în exces de hormoni androgeni, precum testosteromul, pot duce la hirsutism.

Ce este hirsutismul?

 Esteo afecțiune specifică bărbaților, dar care se manifestă și în rândul femeilor. Hirsutismul are ca rezultat creșterea unei cantități excesive de păr pe anumite zone ale corpului, cum ar fața, pieptul și spatele.

 

   

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel