Tortul săracului. Rețeta din 4 ingrediente cu care Connect-R a impresionat juriul de la Chefi la cuțite

Data publicării:
Connect-R, sursă captură TV
Descriere foto: Connect-R, sursă captură TV

Tortul săracului. Un preparat extrem de simplu, cu care Connect-R s-a prezentat la Chefi la cuțite cu intenția de a-i impresiona pe jurați și să obțină chiar cuțitul de aur. Pentru fiica lui. Dincolo de surpriza de care au avut parte cei trei chefi, rețeta pe care el a pregătit-o este una reală și foarte ușor de reprodus.

„Se numește tortul săracului, e inventat de mine și pe vremea aia eram cel mai sărac, aveam vreo 11 ani. E un preparat cu patru ingrediente. Taică-meu lucra atunci la o cofetărie, era tinichigiu și lucra acolo, la clădirea respectivă. Și, ca tot românul de pe vremea comunismului, se descurca așa cum putea. Și mai venea acasă cu biscuiți populari, cacao și zahăr. Și am făcut într-o zi treaba asta și am făcut tortul ăsta. Când ești copil crezi în tot ceea ce faci și iese. Acum nu știu dacă o să iasă la fel de bun, dar eu sper că da”, a dezvăluit artistul în timp ce asambla preparatul.

„Sunt făcut pentru asta, mi-am ratat meseria”, a glumit Connect-R, în timp ce își decora preparatul.

Tortul săracului este un tort care chiar există. Și este un preparat delicios. Sigur, e nevoie de puțin mai mult de cele 4 ingrediente folosite de Connect-R, dar sunt foarte simple și la îndemâna tuturor, potrivit știridiaspora.ro

Tortul săracului. Ingrediente:


300-400 gr biscuiți populari;

375 gr unt la temperatura camerei;

250 gr zahăr pudra foarte fin;

5 gălbenușuri;

300 ml lapte călduț este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiți);

3 linguri de cacao;

esență de rom;

fulgi de nuca de cocoș pentru ornat.

MOD DE PREPARARE: Untul se pune într-un castron mai mare și se bate cu zahărul pudră, folosind o lingură de lemn (puteți folosi și mixerul).  Este important ca zahărul pudră să fie foarte fin, astfel crema va deveni la rândul ei foarte fină. După ce untul s-a amestecat foarte bine cu zahărul,  se adaugă câte un gălbenuș în crema care se mixează continuu până când se încorporează toate gălbenușurile, apoi se adăugă cacao și esența de rom. Biscuiții se scufundă, pe rând, în laptele călduț și se așează pe un platou sau tavă, preferabil cu suprafață plană. După ce am așezat primul strat, adăugăm crema, o distribuim uniform cu o paleta și trecem la următorul strat de biscuiți înmuiați în lapte. Ultimul strat este de cremă, iar pe deasupra se  presară fulgi de nuca de cocos, se pune  la frigider pentru câteva ore, apoi se poate porționa foarte frumos.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel