Tortilla cu legume. O rețetă rapidă și gustoasă

Amber Engle, unsplash
Descriere foto: Amber Engle, unsplash

Bucătăria mexicană oferă multe idei simple şi sănătoase. Tortilla fără carne este o rețetă simplă, rapidă și delicioasă.

Iată de ce ai nevoie pentru acestă rețetă gustoasă:

Ingrediente:

-4 bucăți foi de salată

-2 bucăți morcov

-2 bucăți dovlecei mari

-1 bucată ardei gras roşu

-1 bucată gras galben

-5 bucăți ceapă verde

-4 linguri ulei de măsline

-sare

-2 linguri smântână

-4 foi tortilla

Mod de preparare: Frunzele de salată se spală bine şi se scurg de apă. Morcovii se spală şi se dau prin răzătoare. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie bucăţele. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie inele. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se călesc cca 10 minute, la foc mic, ceapa verde, morcovii, dovleceii şi ardeii graşi. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă totul cu smântâna. Se pune pe fiecare foaie de tortilla câte o frunză de salată, peste care se întinde compoziţia. Se rulează, se prinde cu o frunză de ceapă  şi se serveşte pe o farfurie sau pe un şervet de hârtie.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 18 noi, 13:13 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play