Tort cu înghețată de ciocolată. Cel mai delicios desert

Tort cu înghețată de ciocolată, sursa unsplash/ autor Cee
Descriere foto: Tort cu înghețată de ciocolată, sursa unsplash/ autor Cee

Tortul cu înghețată de ciocolată este cel mai gustos și răcoritor desert.

INGREDIENTE:  

Pentru blat:

200 g biscuiti obisnuiti

100 g unt

1/2 cana miez de nuca

Pentru inghetata de ciocolata:

5 galbenusuri

500 ml lapte

100 g zahar

150 g ciocolata amaruie

esenta de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 11 mai, 15:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play