Topul celor mai bine plătiți actori ai momentului. Daniel Craig, Dwayne Johnson și Will Smith au dat lovitura

Data actualizării: | Data publicării:
Will Smith, foto Instagram
Descriere foto: Will Smith, foto Instagram

Cu un deceniu în urmă, vedetele de la Hollywood știau că locul lor pe lista A era asigurat atunci când filmul lor ajungea pe primul loc în box office. Astăzi, succesul poate fi măsurat în funcție de vizionările de pe Netflix. Amazon Prime, Apple Tv sau HBO Max.

Revoluția digitală poate că a schimbat radical lucrurile, dar nu vă faceți griji din cauza situațiilor financiare ale actorilor dumneavoastră favoriți. Potrivit Variety, vedetele de film continuă să fie plătite generos pentru munca lor și adesea pot câștiga mult mai mult dacă lasă în urmă marele ecran și acceptă producții pe streaming.

Cinematografele pierd teren în fața streamingului

Un salariu de 20 de milioane de dolari pentru fiecare film obișnuia să fie standardul industriei pentru talentele de top din 1996, când Jim Carrey a uimit Hollywood-ul câștigând această sumă pentru comedia neagră "The Cable Guy". Această cifră este încă valabilă pentru capetele de afiș ale filmelor destinate lansării în cinematografe, inclusiv proiectele viitoare cu Sandra Bullock ("The Lost City of D" de la Paramount), Brad Pitt ("Bullet Train" de la Sony) și Chris Hemsworth ("Thor: Love and Thunder" de la Disney). Și este o scară descrescătoare. Chris Pine va câștiga aproape 11,5 milioane de dolari pentru franciza Paramount "Dungeons and Dragons", iar Robert Pattinson a luat 3 milioane de dolari pentru rolul său din "The Batman", o abordare mai curajoasă a clebrului personaj din benzile desenate.

Mai mulți bani pentru actori


În urmă cu cinci ani, multe dintre aceste contracte păreau astronomice. Acum sunt eclipsate de averile oferite de Netflix, Amazon și de alte companii de streaming. Daniel Craig, de exemplu, câștigă cu mai mult de 100 de milioane de dolari datorită vânzării spectaculoase a două continuări ale filmului "Knives Out" al lui Rian Johnson. Câștigul său neașteptat poate fi atribuit faptului că Netflix compensează vedetele de film pentru participarea preconizată la box office pe care ar fi obținut-o dacă filmele lor ar fi fost lansate exclusiv în cinematografe. Adăugați la aceasta majorările salariale pe care Craig le-ar fi primit pentru al doilea și al treilea film din seria de crime și mistere, iar James Bond-ul care se retrage stă pe un cec cu nouă cifre.

 


Noua situație aduce venituri mult mai mari, inclusiv 30 de milioane de dolari pentru Dwayne Johnson pentru a juca în "Red One", care ar putea ajunge la 50 de milioane de dolari; 30 de milioane de dolari pentru Leonardo DiCaprio și 25 de milioane de dolari pentru Jennifer Lawrence în comedia dezastruoasă "Don't Look Up", realizată de Netflix și Adam McKay; 25 de milioane de dolari pentru  Julia Roberts pentru thrillerul"Leave the World Behind" la Netflix; și aproximativ 20 de milioane de dolari pentru Ryan Gosling în thrillerul "The Gray Man" de la Netflix, inclusiv un bonus pentru mai multe filme.

 


De asemenea, streamingul aduce bătăi de cap pentru studiouri precum Warner Bros. a cărui decizie de a lansa întreaga sa listă de filme din 2021 pe HBO Max și în cinematografe în același timp a provocat o revoltă a talentelor. Denzel Washington și Will Smith au obținut amândoi 40 de milioane de dolari pentru titlurile WB respective "The Little Things" și "King Richard", spun surse din interior pentru Variety, pentru a ține cont de scăderea încasărilor în lumina premierelor în streaming. Keanu Reeves va avea dreptul la plata unor sume restante pe lângă cele 12-14 milioane de dolari pe care le-a câștigat pentru viitorul "Matrix 4". De asemenea, Amazon Studios a depus 15 milioane de dolari în contul bancar al lui Michael B. Jordan după ce a preluat “Without Remorse” de la Paramount.

 

Tom Cruise negociază altfel

Una dintre singurele vedete care se bucură de ce e mai mult din ambele lumi este Tom Cruise. Actorul se numără printre puținele vedete de film tradiționale care cer să primească primul dolar brut pentru munca lor, ceea ce înseamnă că actorul este plătit înainte ca studioul său să câștige vreun ban din încasările din box office. Acest lucru îi dă dreptul la zeci de milioane de dolari sub formă de bonusuri după ce anumite etape de box office sunt atinse pe durata de viață a filmelor sale. El câștigă 13 milioane de dolari în avans pentru filmul "Top Gun" din acest an: Maverick" de la Paramount, dar această cifră va zbura mult mai sus dacă filmul va fi un succes.

 

Topul celor mai bine plătiți actori

 


Daniel Craig ("Knives Out' sequels) $100M*

 

Dwayne Johnson ("Red One")  $50M*


Will Smith ("King Richard")       $40M*


Denzel Washington ("The Little Things")  $40M*


Leonardo DiCaprio "Don't Look Up" $30M*


Mark Wahlberg "Spenser Confidential" $30M*


Jennifer Lawrence "Don't Look Up" $25M*


Julia Roberts  "Leave the World Behind" $25M*


Sandra Bullock   "The Los City of D" $20M


Ryan Gosling  'The Grey Man"                            $20M*


Chris Hemsworth  "Thor: Love and Thunder"   $20M


Brad Pitt      "Bullet Train"                                    $20M


Michael B. Jordan  "Without Remorse"               $15M*


Tom Cruise  "Top Gun: Maverick"                        $13M


Keanu Reeves      "The Matrix 4"                        $12-$14M**


Chris Pine   "Dungeons and Dragons"                 $11.5M


Robert Pattinson     "The Batman"                         $3M



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel