Top-modelul Linda Evangelista a fost supusă unei mastectomii duble, după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Linda Evanghelista, captură YouTube/ ET Canada
Descriere foto: Sursa foto: Linda Evanghelista, captură YouTube/ ET Canada

Top-modelul canadian Linda Evangelista a anunţat că a suportat o mastectomie dublă după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar în anul 2018, informează BBC.

Linda Evangelista, în vârstă de 58 de ani, care a făcut parte din celebrul grup de super-modele din anii 1990, a dezvăluit pentru The Wall Street că medicii i-au descoperit un alt nodul mamar în 2022.

Ea a spus că prognosticul ei medical era "bun, dar nu extraordinar" şi a adăugat că a ajuns în situaţia de a fi "cu un picior în mormânt".

Pentru cea de-a doua tumoare, a trebuit să facă şedinţe de chimioterapie şi de radioterapie.

Anul trecut, vedeta canadiană a apărut pe coperta revistei Vogue pentru prima dată după ce a anunţase public că a fost "desfigurată" în urma unei proceduri cosmetice nereuşite.

Linda Evangelista a acordat un interviu înainte de lansarea noului serial documentar produs de Apple TV+ "The Super Models", care conţine interviuri cu Linda Evangelista şi alte top-modele celebre din anii 1990, precum Naomi Campbell, Cindy Crawford şi Christy Turlington.

"Prognosticul nu era bun şi din cauza altor factori de sănătate, fără nicio ezitare, pentru că am vrut să las totul în spate şi să nu fiu nevoită să mai trec prin asta, am optat pentru o mastectomie dublă. Gândirea îmi era bună şi orientată spre viaţă. Cancerul mamar nu urma să mă ucidă", a declarat ea.

Modelul canadian a explicat că a fost diagnosticată iniţial în decembrie 2018 în timpul unei mamografii anuale de rutină.

În iulie 2022, medicii i-au găsit un alt nodul în muşchiul pectoral, care s-a dovedit a fi de natură canceroasă.

Ea a dezvăluit că a ţinut totul "sub tăcere" în timp ce a urmat tratamentul medical şi că "doar o mână de oameni" erau la curent cu diagnosticul ei.

La începutul acestui an, un alt super-model din anii '90, Tatjana Patitz, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza unui cancer mamar metastazat.

Recent, Linda Evangelista a început să revină treptat în atenţia publicului după ce a petrecut şase ani "rămânând ascunsă" întrucât a suferit o reacţie alergică rară în urma unui tratament estetic ce viza reducerea celulelor sale adipoase, dar care a avut însă un efect contrar, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel