Top 5 filme ROMANTICE de vizionat în luna iubirii. Ce recomandă Irina Margareta Nistor

Data publicării:
„My fair lady”, captura foto Youtube/ Paramount Movies
EXCLUSIV
Descriere foto: „My fair lady”, captura foto Youtube/ Paramount Movies

Iată cele mai vizionate filme romantice. Ce recomandă Irina Margareta Nistor pentru Ziua Îndrăgostiților. 

Irina Margareta Nistor a recomandat, în exclusivitate pentru Spectacola, câteva idei de filme romantice ideale pentru luna iubirii. Iată ce proiecții cinematografice să vizionezi alături de persoana iubită de Valentine's Day sau Dragobete. 


„Concertul” (Le Concert)


„Concertul” este o coproductie franco-romano-italiano-belgiana.Filmul spune povestea lui Andreï Filipov, care în urmă cu 30 de ani a fost concediat din Orchestra Bolșoi pentru că a angajat muzicieni evrei. Devenit acum un umil om de serviciu, se ivește ocazia de a-și aduna vechii muzicieni pentru a merge și a se da drept orchestra oficială a Buolshoi la Paris.


„Filmul e multicultural, ca aproape toate filmele mele in care e vorba despre dialogul dintre culturi,” spunea, în urmă cu ceva timp, Radu Mihaileanu. „Se spune despre cei din Est ca sunt barbari, iar despre vestici ca sunt civilizati. Eu cred ca exista un dialog intre aceste culturi si ca din el se naste, asa cum spune personajul central al filmului, armonia perfecta. Eu sunt un evreu roman care a emigrat in Occident. Vesticii m-au invatat foarte multe, dar cred ca si eu pe ei. De fapt, sunt o suma de identitati si culturi (...). Iubesc imperfectiunea spiritului omenesc.”


„Ghepardul”


Filmul ”Ghepardul” (1963) a fost regizat de Luchino Visconti. Acest film este o ecranizare a cărţii omonime scrise de Giuseppe Tomasso di Lampedusa și spune povestea decăderii aristocraţiei în Europa. Filmul a obținut în anul 1963 premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.

 


„My fair lady”


În Londra anilor 1910, profesorul de fonetică Henry Higgins acceptă un pariu că o poate face pe Eliza Doolittle, o florăreasă grosolană, prezentabilă în înalta societate.

 

 

„Vacanță la Roma”


O prințesă plictisită și protejată scapă de tutorele ei și se îndrăgostește de un jurnalist american la Roma.

 


„De-aș fi Harap Alb”


Este un film românesc din anul 1965, regizat de Ion Popescu-Gopo și este o adaptare cinematografică a basmului „Povestea lui Harap-Alb” de Ion Creangă. Rolurile principale sunt interpretate de Florin Piersic, Cristea Avram, Lica Gheorghiu, Irina Petrescu și Eugenia Popovici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel