TOP CINEMA ''West Side Story'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Data publicării:
Musicalul ''West Side Story", de Steven Spielberg. Captură video YouTube
Descriere foto: Musicalul ''West Side Story", de Steven Spielberg. Captură video YouTube

Noua versiune a musicalului "West Side Story" ("Poveste din cartierul de vest"), în regia lui Steven Spielberg, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american după ce a obţinut în primul său weekend de proiecţii încasări de 10,5 milioane de dolari, potrivit estimărilor provizorii anunţate duminică de compania Exhibitor Relations.

Adaptare a celebrului muzical omonim din 1957, "West Side Story" este o producţie cinematografică despre dragostea interzisă şi rivalitatea dintre Jets şi Sharks, două bande de tineri cu rădăcini etnice diferite din New York, una formată din portoricani proaspăt sosiţi în oraş, iar cealaltă din descendenţi ai clasei muncitoare desprinse din rândul imigranţilor europeni.

Musicalul este o transpunere modernă a celebrei tragedii shakesperiene "Romeo şi Julieta", mutată la New York, în care două bande rivale se înfruntă pe viaţă şi pe moarte pentru a deţine supremaţia în cartierul Upper West Side din Manhattan.

 Noul film de animaţie produs de Disney, "Encanto", coboară un loc, ajungând pe poziţia a doua, cu încasări de aproximativ 9,4 milioane de dolari în weekendul trecut şi un total de 71,3 milioane de dolari în trei săptămâni de prezenţă pe marile ecrane din America de Nord.


Filmul, a cărui coloană sonoră a fost compusă de Lin-Manuel Miranda, prezintă aventurile unei adolescente obişnuite, Mirabel, născută într-o familie care trăieşte în inima munţilor din Columbia şi în care fiecare membru este înzestrat cu puteri magice.

Pe locul al treilea se află "Ghostbusters: Afterlife", cea mai recentă producţie din celebra franciză "Ghostbusters", cu încasări de 7,1 milioane de dolari încasaţi weekendul trecut şi 112 milioane de dolari obţinuţi în patru săptămâni de proiecţii în cinematografe. Regizat de Jason Reitman, fiul regizorului primelor două producţii ''Ghostbusters'', Ivan Reitman, acest lungmetraj prezintă spectatorilor o aventură fantastică şi o acţiune care, de data aceasta, se desfăşoară într-un orăşel din Oklahoma, nu în cartierul newyorkez Manhattan din anii '80.

La mare distanţă în spatele acestor trei producţii se află ''House of Gucci'', un film despre asasinarea lui Maurizio Gucci, moştenitorul casei de modă italiene Gucci, comandată de fosta lui soţie, Patrizia Reggiani, interpretată de cântăreaţa Lady Gaga. Pelicula ocupă locul al patrulea, cu încasări de 4 milioane de dolari. Lungmetrajul lui Ridley Scott are o distribuţie de cinci stele, în care se remarcă actori precum Al Pacino, Salma Hayek, Jeremy Irons şi Jared Leto.

Pe locul al cincilea în box-office-ul nord-american se situează producţia cinematografică "The Eternals", inspirată din universul benzilor desenate cu supereroi Marvel, care a obţinut weekendul trecut încasări de 3,1 milioane de dolari, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel