TOP 5 trucuri pentru ca florile să reziste mai mult în vază. Ce trebuie să faci

Data actualizării: | Data publicării:
Flori, sursa unsplash, autor Amelie & Niklas Ohlrogge
Descriere foto: Flori, sursa unsplash, autor Amelie & Niklas Ohlrogge

Întotdeauna ne dorim ca un gest frumos sau amintirea unor clipe speciale să dureze cât mai mult, iar buchetele de flori nu fac excepție. De aceea, nu de puține ori am căutat metode prin care florile să țină cât mai mult.

Iată câteva trucuri simple pentru a păstra florile proaspete maximum de timp posibil:

Tăiați tulpinile- Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac după primirea florilor este uitarea tăierii tulpinilor. Utilizați foarfece de grădină pentru a tăia unul sau doi centimetri și tăiați într-un unghi. Tăierea tulpinilor la unghi permite un aport mai bun de apă, deoarece acestea nu stau plate pe fundul unei vaze. După tăierea inițială, asigurați-vă că vă tăiați din nou florile o dată la câteva zile.

Îndepărtați frunzele de sub linia apei-  Nu numai că va face ca buchetul să arate mai bine, ci și să prevină creșterea bacteriană. Unele flori, cum ar fi trandafirii, au petale de gardă care sunt cele două sau trei petale exterioare ale florii. Îndepărtarea acestora va permite florii să se deschidă complet. După tăierea inițială, ar trebui să vă verificați zilnic florile pentru frunze și petale moarte sau libere, pentru a evita putregaiul bacterian.

Apă cu înțelepciune-  Nu este important doar să vă hidratați florile, ci să faceți acest lucru cu înțelepciune. Florile nu vor rezista mult fără apă, mai ales după ce le-au fost tăiate tulpinile. După ce ați ales o vază curată, umpleți-o cu apă la temperatura camerei și adăugați soluție pentru flori. Asigurați-vă că soluția a fost amestecată corect și că apa nu este prea diluată sau prea concentrată. De asemenea, este important să vă curățați vaza bine și să schimbați apa și florile la fiecare două până la trei zile.

Evitați lumina directă a soarelui, căldura și fructele - Florile  vor rezista mai mult într-o cameră cu temperaturi scăzute. Evitați afișarea lor în lumina directă a soarelui sau în apropierea aparatelor care generează căldură. De asemenea, veți dori să evitați zonele precum ferestrele deschise, orificiile de încălzire sau răcire și ventilatoarele de tavan, deoarece acestea pot determina deshidratarea rapidă a florilor. De asemenea, nu ar trebui să puneți florile lângă fructe. Așa este, fructele coapte eliberează cantități mici de etilenă gazoasă care pot reduce longevitatea florilor.

Pune zahăr în apă - Zahărul este indicat pentru prelungirea vieţii trandafirilor, garoafelor şi crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la 1 litru de apă.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel