TOP 5 remedii naturale care te scapă de durerile de stomac. Când să le consumi

Data actualizării: | Data publicării:
Balonare, sursa pixabay/ autor Darko Djurin
Descriere foto: Balonare, sursa pixabay/ autor Darko Djurin

Durerile de stomac pot perturba serios buna desfășurare a activităților zilnice și pot afecta chiar și confortul psihic, însă există câteva remedii care te pot scăpa de acest discomfort.

Iată care sunt cele mai importante remedii care de scapă de durerile de stomac: 

1. Ghimbir

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la ghimbir ca un remediu pentru orice, de la durere la greață. Sursele de încredere au arătat că ghimbirul poate fi un tratament foarte eficient pentru unele tipuri de tulburări de stomac. Un antiinflamator natural, ghimbirul este disponibil în multe forme. Ghimbirul și suplimentele de ghimbir sunt ușor de luat, în timp ce alte persoane preferă ghimbirul sub formă de băuturi. 

2. Ceai de mușețel

O ceașcă de ceai de mușețel poate ajuta la calmarea durerii stomacului acționând ca un antiinflamator. Aceste proprietăți antiinflamatorii vă ajută să vă relaxați mușchii stomacului, ceea ce poate reduce durerea, crampele și spasmele.

3. Feniculul

Semințele de fenicul sunt alegerea optimă în tratarea durerii de stomac declanșată de o indigestie. Acestea au proprietăți carminative, diuretice, analgezice și antimicrobiene și actionează la scurt timp după administrare. Cum pregătiti un ceai din semințe de fenicul: adăugați o lingurită de semințe într-un vas cu 300 ml de apă fierbinte, lăsati să fiarbă 8-10 minute, luati vasul de foc și, după ce s-a răcit, strecurati și consumati lichidul cu inghitituri mici. 

4. Încălzește zona dureroasă

Umple o sticlă cu apă fierbinte și aplic-o pe burtă, în locul dureros. Poți folosi și o pernă electrica, daca ai așa ceva in casă. Mai poți improviza comprese cu orez cald sau sare. Pune într-un săculeț câteva linguri de orez crud ori doi, trei pumni de sare grunjoasă și incalzește totul la cuptor sau pe plită. Aplică respectiva compresă pe zona afectată.

5. Consumă pâine albă prăjită

Covrigii uscați, fără sare și pâinea prăjită reduc rapid disconfortul dat de durerea de stomac. Pâinea prăjită calmează aciditatea, cu recomandarea să fie pâinea albă, potrivit healthline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel