TOP 5 lucruri pe care trebuie să le EVIȚI atunci când ești nervos

Data publicării:
Lucruri pe care să le eviți când ești nervos, sursa pixabay/ autor Engin Akyurt
Descriere foto: Lucruri pe care să le eviți când ești nervos, sursa pixabay/ autor Engin Akyurt

O ceartă aprinsă vă poate schimba complet dispoziția și vă poate afecta abilitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi în moduri care ar putea fi periculoase pentru sănătate. 

Iată ce trebuie să eviți să faci atunci când esti nervos:

1Evită mâncarea - Majoritatea dintre noi apelăm la mâncare atunci când suntem supărați sau nervoși. În cea mai mare parte, căutăm opțiuni de mâncare nesănătoasă. Potrivit unui studiu de la Harvard, acesta afirmă că dorința de a ajunge la alimente bogate în calorii, grăsimi, zahăr și carbohidrați este mult mai mare atunci când suntem nervoși.

2. Evitați să conduceți -  Condusul mașinii într-o stare de nervozitate poate provoca mult mai multă furie. Un studiu de la Universitatea din California subliniază că șoferii furioși sunt șoferi riscanți, deoarece provoacă multe accidente pe drumuri. Acest lucru v-ar putea distrage atenția, astfel încât să nu observați ceilalți șoferi, pietoni, obiecte sau animale în viziunea voastră periferică.

3. Evitați să mergeți la somn când sunteți nervos- Zicala „nu merge la culcare supărat” este un sfat valid. Somnul ar putea agrava sau „conserva” emoțiile negative, potrivit unui studiu publicat în Journal of Neuroscience, care a descoperit că somnul accentuează amintirile, în special pe cele emoționale.

4. Nu ar trebui să vă ignorați tensiunea arterială - Riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral crește în cele două ore care urmează accesului de furie, mai ales în rândul foștilor pacienți cu probleme de inimă, potrivit unui nou studiu efectuat de European Heart Journal.

5. Nu ar trebui să vă „descărcați” - Alungarea sentimentului de furie pare o idee bună, dar ar putea înrăutăți situația. De fapt, persoanele care au citit pentru 5 minute nemulțumirile altor persoane pe internet, au devenit mai nervoase, potrivit unui studiu publicat în revista Cyberpsychology, Behavior and Social Networking. Un alt studiu a arătat că descărcarea nervilor prin lovirea pernelor nu numai a crescut nivelul furiei, dar a favorizat apariția ulterioară a comportamentului agresiv.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel