Top 10 trucuri la care nu te-ai gândit pentru haine frumos mirositoare

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Dacă vrei să ai haine frumos mirositoare, pentru o mai lungă perioadă de timp, poți încerca 10 trucuri inedite.

Pentru a avea haine frumos mirositoare, îți propunem următoarele sfaturi:

1. Folosirea balsamului de rufe. Alege un balsam de rufe de calitate, cu un miros plăcut și persistent. Balsamul de rufe va face hainele mai moi și le va oferi un parfum proaspăt.

2. Ulei esențial. Dacă nu dorești să folosești balsam de rufe, poți pune câteva picături de ulei esențial de lavandă, portocală sau lămâie în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat.

3. Oțet alb. Poți să pui o ceașcă de oțet alb în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat. Oțetul va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute, dar și la descompunerea reziduurilor de detergent.

4. Dacă este posibil, usucă hainele afară. Aerul proaspăt și soarele pot ajuta la o prospețime de lungă durată. Totodată, pot ajuta la eliminarea mirosurilor persistente.

5. Bicarbonat de sodiu. Adaugă o ceașcă de bicarbonat de sodiu în ciclul de spălare cu scopul de a neutraliza mirosurile, dar și pentru a ajuta la curățarea hainelor.

6. Saci de lavandă / săculeți parfumați: Păstrează în dulapuri și sertare săculeți cu lavandă uscată sau săculeți cu alte plante aromatice. 

7. Spălarea regulată a mașinii de spălat: Curăță mașina de spălat periodic cu scopul de a preveni acumularea de mucegai sau bacterii care pot cauza mirosuri neplăcute. Un ciclu de spălare cu oțet sau produse speciale poate ajuta la curățarea mașinilor de spălat.

8. Spray pentru haine: Folosește un spray special pentru haine sau îți poți face propriul spray cu apă și câteva picături de ulei esențial pentru a împrospăta hainele între spălări.

9. Stocarea corectă a hainelor: Asigură-te că hainele sunt complet uscate înainte de a le pune în dulap. De asemenea, evită supraaglomerarea, astfel încât să circule aerul.

10. Dacă ai haine transpirate după antrenament sau după o zi caniculară, nu le lăsa să stea mult timp înainte de a le spăla. Uscarea rapidă previne dezvoltarea bacteriilor urât mirositoare.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel