TOP 10 filme în box-office-ul nord-american. Care sunt producţiile cinematografice cu cele mai mari încasări la începutul anului 2024

Data publicării:
Sursă foto: Freepik/mr..music
Descriere foto: Sursă foto: Freepik/mr..music

Filmul „Wonka”, cu Timothée Chalamet în rolul ciocolatierului omonim, s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american pentru al patrulea weekend consecutiv de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, potrivit estimărilor publicate duminică de compania specializată Exhibitor Relations, informează AFP. Acest lungmetraj fantasy, regizat de Paul King, a obţinut încasări de 14,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

„Wonka” a ajuns astfel la aproape 165 de milioane de dolari în box-office-ul intern după lansarea sa din luna decembrie şi la peste 300 de milioane de dolari în box-office-ul internaţional, realizând "un rezultat triumfal", potrivit revistei Variety.

Filmul prezintă o versiune mai tânără a faimosului personaj al lui Roald Dahl din romanul „Charlie şi fabrica de ciocolată”, Willy Wonka, care purta întotdeauna o pălărie supradimensionată. Însoţit pe marele ecran de Hugh Grant, surprinzător în rolul Oompa Loompa, şi de Rowan Atkinson, Thimothée Chalamet interpretează magistral acest personaj, jucat în trecut de Gene Wilder şi, apoi, de Johnny Depp.

Pe locul al doilea a debutat filmul horror „Night Swimm”, realizat de Universal şi Blumhouse, despre o familie care se confruntă cu o piscină bântuită în grădina sa. Această producţie a obţinut încasări de 12 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

„Aquaman and the Lost Kingdom” a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea în box-office-ul nord-american. Acest film produs de Warner Bros a obţinut încasări de 10,6 milioane de dolari în cel de-al treilea weekend de proiecţii pe marile ecrane.

Pe locul al patrulea, cu încasări de 10,3 milioane de dolari, s-a clasat filmul de animaţie „Migration”, o epopee comică despre o familie de raţe care pleacă în vacanţă în Jamaica.

Comedia romantică „Anyone But You” s-a menţinut pe poziţia a cincea, cu încasări de 9,5 milioane de dolari în cel de-al treilea weekend al său de proiecţii în America de Nord, notează Agerpres.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. „The Boys in the Boat” (6 milioane de dolari)

7. „The Color Purple” (4,8 milioane de dolari)

8. „The Iron Claw” (3,9 milioane de dolari)

9. „Ferrari” (2,5 milioane de dolari)

10. „Poor Things” (2 milioane de dolari).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel