Toni Grecu, clipele de COȘMAR prin care a trecut în incendiul de la „Matei Balș”: „Eu îl rugam să mă lase. Îi spuneam paramedicului - Mor, nu mai pot, mor”

Data actualizării: | Data publicării:
Toni Grecu era internat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală
Descriere foto: Toni Grecu era internat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală

Toni Grecu a trecut prin momente de groază în timpul incendiului de la „Matei Balș”. Fondatorul „Divertis” se afla internat la etajul 2 al pavilionului în momentul în care s-a declanșat incendiul de pe 29 ianuarie. 

Invitat în emisiunea „Vorbește Lumea”, Toni Grecu a vorbit despre clipele de coșmar prin care a trecut în timpului incendiului care a izbucnit la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Actorul a povestit despre cât de greu i-a fost să se salveze din calea flăcărilor, dar și despre momentul în care a simțit că vrea să renunțe în lupta cu moartea. 


„Dormeam, eram cu masca pe față. La 5 dimineața a venit asistenta, a dat ușa salonului de perete și a strigat „Treceți la marginea patului, pregătiți-vă, arde spitalul”. Și trezit din somn, erau sunetele sirenelor, care huiau pe afară, a deschis asistenta geamul, probabil că asta e o procedură ca să iasă surplusul de oxigen, pe geam vedeam valuri de fum negru care se înălțau de sub noi adică de la etajul unu. A fost un moment greu, nu m-am pierdut cu firea, nu am intrat în panică, a fost ok, ok din punctul ăsta de vedere”, a mărturisit Toni Grecu. 


Actorul a avut norocul să scape cu viață și le este recunoscător medicilor care l-au salvat. Toni Grecu a fost transferat la spitalul Sfântul Pantelimon. 


„Dar efortul fizic pe care l-am depus ca să părăsesc spitalul, până la salvare, ca apoi să mă transfere la Pantelimon, deci a fost colosal. A fost cel mai greu efort pe care l-am depus vreodată  în viața mea. Pentru că a trebuit să alerg vreo 100 și ceva de metri prin curtea spitalului... și îi spuneam paramedicului „Mor, nu mai pot, mor” și el îmi spunea „Haideți domnul Grecu țineți-vă, mai aveți puțin până la salvare, să nu leșinați acum”. Adica mă încuraja omul, îmi ținea butelia de oxigen și eu îl rugam să mă lase, deci eu voiam să mă lase acolo. Și mă trăgea de glugă și cum puteam, m-am ținut totuși pe picioare și am leșinat în salvare”, a adăugat actorul. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel