Tom Cruise, imagine de colecție. Actorul a făcut un selfie alături de un căpitan al Forțelor Aeriene Române

Data actualizării: | Data publicării:
Tom Cruise și Claudia Pop, foto MAPN/ Facebook
Descriere foto: Tom Cruise și Claudia Pop, foto MAPN/ Facebook

Imagine de colecție cu Tom Cruise și Armata română. 

Tom Cruise a fost prezent la evenimentul The Royal International Air Tattoo are loc, din Marea Britanie, acolo unde a făcut un selfie alături de căpitanul Claudia Pop. 


„Duminică, iulie, peste 30 de grade Celsius...

Unii se relaxează, alții se pregătesc pentru o nouă săptămână...în timp ce colega noastră, căpitanul Claudia Pop, se întâlnește cu căpitanul Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) din Top Gun, la The Royal International Air Tattoo.

Pe voi unde vă surprinde ziua de astăzi?”, a transmis Ministrerul Apărării Naționale, pe pagina de Facebook.

 

"Top Gun: Maverick" a fost lansat recent

"Top Gun: Maverick" îl are în centrul său pe căpitanul Pete "Maverick" Mitchell, la 30 de ani de la evenimentele din primul film. Maverick trebuie să antreneze un grup de tineri aviatori, printre care şi Bradley "Rooster" Bradshaw (Miles Teller), fiul lui Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), cel mai bun prieten al lui Maverick în filmul original. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Lewis Pullman şi Ed Harris interpretează roluri secundare, iar Val Kilmer reapare în rolul lui Tom "Iceman" Kazansky.

Este însă vorba de o poveste actuală, cu arome fine din atmosfera anilor 80', poate cel mai reuşit "legacy sequel" de până acum. Scenele de acţiune şi de pilotaj sunt extraordinar de intense şi te iau mereu prin surprindere. Avioanele prezentate sunt din generaţii multiple, primul pe care îl vedem fiind un monstru supersonic actual, dar nu lipsesc nici modele mai vechi, F-18 sau F-14.
 

Maverick este pus să antreneze şi să aleagă câţiva piloţi de elită ai şcolii Top Gun pentru o misiune periculoasă. Numele teritoriului pe care se află baza inamică în care se află ţinta nu este numit, evitând cu eleganţă conflicte din lumea reală. Scheletul poveştii urmează cam acelaşi plan de bătaie ca în primul film, însă cu câteva etape neaşteptate în plus şi conotaţii actuale. Apar, de asemenea, replici care se repetă ca un ecou. Astfel, Ed Harris, ca un ecou al personajul său din filmul "The Man in Black" sau din serialul "Westworld", îi spune lui Maverick: "The future is here".

Sunt repetate scene din filmul original, dar cu un suflu proaspăt. Există un mare respect faţă de primul film şi de ceea ce reprezintă. Muzica şi atmosfera conferă nostalgie invitând la o călătorie în timp. Filtrele portocalii de apus aplicate sunt superbe, de zeci de ori mai savuroase decât în primul film. Acţiunea până la urmă cucereşte publicul, care nu mai are timp să analizeze slăbiciunile din scenariu, cum ar fi modul în care Maverick reuşeşte mereu să scape nevătămat din orice situaţie.

Distribuţia de roluri secundare este oarecum generică, dar foarte potrivită pentru a spune povestea. Tinerii piloţi sunt plini de energie şi de aspiraţii, iar amiralii şi alte ranguri înalte sunt calculaţi şi de regulă rigizi. Jon Hamm şi, mai ales, Jennifer Conelly, oferă interpretări memorabile în zona personajelor mature. Miles Teller este nestemata ascunsă a distribuţiei, iar jocul său actoricesc face ca filmul să înflorească în cea de-a doua sa parte.
 

Iar Tom Cruise le demonstrează chiar şi scepticilor că încă îşi poate interpreta cascadoriile fără cusur. Se poate simţi pasiunea şi dedicaţia actorului pentru acest film, care a întrunit aplauzele atât ale publicului cât şi ale criticilor, fiind considerat chiar mai bun decât prima parte, notează Agerpres.

Tom Cruise - Biografie

Tom Cruise - actor şi regizor american multipremiat, binecunoscut în întreaga lume pentru rolul agentului secret Ethan Hunt din filmele seriei "Mission: Impossible"/"Misiune: imposibilă" - s-a născut la 3 iulie 1962, la Syracuse, New York, SUA. Numele său real este Thomas Cruise Mapother IV, conform site-urilor https://www.thefamouspeople.com/ şi https://www.imdb.com/..

Pasionat de teatru din perioada în care era elev la liceul Glen Ridge, profesorii l-au susţinut şi încurajat, remarcând talentul pentru actorie al tânărului Tom. Tot în adolescenţă, a frecventat şi un seminar franciscan din Cincinnati, dorindu-şi să devină preot catolic.

Ulterior, pasiunea pentru teatru şi film l-a determinat să renunţe la această idee şi a luat decizia de a începe o carieră în actorie. S-a mutat la New York şi a jucat un rol de debut, la 19 ani, în filmul ''Endless Love'' (1981). În acelaşi an, a jucat rolul cadetului din filmul ''Taps'', care l-a adus în atenţia producătorilor. După ce a jucat mai multe roluri secundare în câteva filme, a primit rolul lui Joel Goodson în comedia romantică ''Risky Business'', în 1983. Filmul a fost un succes, iar Tom Cruise a devenit un actor cunoscut şi idolul multor tinere.

În 1986, a jucat în filmul de acţiune ''Top Gun'', în care a interpretat rolul locotenentului Pete "Maverick" Mitchell, un aviator al USS Enterprise. Filmul a avut un succes uriaş, iar Tom Cruise a devenit un star, notează site-ul https://www.thefamouspeople.com/ .

Seria filmelor sale de succes a continuat cu ''The Color of Money'' (1986), ''Cocktail'' (1988), ''Rain Man'' (1988), ''Born on the Fourth of July'' (1989) - pentru rolul Ron Kovic din acest film a fost nominalizat la Academy Award. În 1990, s-a căsătorit cu actriţa Nicole Kidman care i-a fost parteneră pe marele ecran în filmele ''Days of Thunder'' (1990) şi ''Far and Away'' (1992).

Un remarcabil succes al actorului a fost în 1996, când a jucat rolul lui Ethan Hunt în filmul de acţiune ''Mission: Impossible'', urmat de alte pelicule din aceeaşi serie. A mai jucat, ulterior, în filmele ''Eyes Wide Shut'' (1999), ''Vanilla Sky'' (2001), ''Minority Report'' (2002), ''The Last Samurai'' (2003), ''Collateral'' (2004), ''War of the Worlds'' (2005), ''Lions for Lambs'' (2007), toate cu un box office impresionant.

 


Tom Cruise a apărut peste 45 de filme, a fost chiar producător sau regizor al unora dintre acestea, dar a lucrat şi cu regizori de top între care Francis Ford Coppola, Ridley Scott, Tony Scott, Martin Scorsese, Barry Levinson, Oliver Stone, Ron Howard, Rob Reiner, Sydney Pollack, Neil Jordan, Brian de Palma, Cameron Crowe, Stanley Kubrick, Paul Thomas Anderson, Ed Zwick, Steven Spielberg, Michael Mann, J.J. Abrams, Robert Redford, Brad Bird, Doug Liman şi Chris McQuarrie.

Filmul "Mission: Impossible Rogue Nation", lansat în 2015, a fost cel mai mare succes din cariera lui Tom Cruise, cu un box office de 700 de milioane de dolari.

Din bogata sa filmografie mai amintim: ''Rock of Ages'' (2012), ''Jack Reacher'' (2012), ''Oblivion'' (2013), ''Edge of Tomorrow'' (2014), "Jack Reacher: Never Go Back" (2016), "American Made" (2017), ''The Mummy'' (2017). Cele mai recente producţii în care a fost implicat sunt "Mission: Impossible - Fallout" (2018) şi "Top Gun: Maverick" (2022).

 


Dintre proiectele sale aflate în lucru amintim filmele "Mission: Impossible - Dead Reckoning, Part One" - care urmează să aibă premiera în 2023 şi "Mission: Impossible - Dead Reckoning, Part Two - care urmează să aibă premiera în 2024, ambele în regia lui Christopher McQuarrie, menţionează site-ul https://www.imdb.com/.

Tom Cruise a câştigat trei Globuri de Aur (pentru rolurile din filmele "Born on the Fourth of July" - 1990, "Jerry Maguire" - 1997 şi "Magnolia" - 2000), un premiu de excelenţă din partea National Mentoring Partnership (2003), premiul ''Special David'' din partea David di Donatello Awards (2005). Are o stea pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood (pentru film), în partea de sud, aria 6900. De asemenea, a primit premii din partea BAFTA, Screen Actors Guild, Chicago Film Critics Association, National Board of Review.

A mai fost recompensat cu Harvard's Hasty Pudding Man of the Year Award, John Huston Award din partea Artists Rights Foundation, American Cinematheque Award, iar Empire Magazine i-a acordat lui Tom Cruise ''Legend of our Lifetime Award'' în 2014, menţionează site-ul https://www.thefamouspeople.com/ .

 


Actorul s-a implicat şi în activităţi umanitare, devenind membru fondator în boardul Hollywood Education and Literacy Project. A participat şi susţinut multe activităţi ale unor organizaţii caritabile ca Barbara Davis Center for Childhood Diabetes, Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation, Friars Foundation, H.E.L.P., Jackie Chan Charitable Foundation, notează Agerpres.

A fost căsătorit cu actriţele Mimi Rogers (1987-1990), Nicole Kidman (1990-2001) şi Katie Holmes (2006-2012). De asemenea, a avut o relaţie, timp de trei ani, cu actriţa Penélope Cruz. Este tatăl a trei copii: Connor Cruise, Isabella Jane Cruise, Suri Cruise, pecizează site-ul https://www.thefamouspeople.com/ 


 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel