Toate femeile ar trebui să se bucure de vară, indiferent de forma corpului. Spania lansează o campanie: fără "stereotipuri" și fără "violență estetică”

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Ministerul spaniol al Egalității a lansat campania "Vara este și a noastră", încurajând femeile de toate formele și dimensiunile să meargă la plajă.

 

 

Nu există niciun corp care să nu fie pregătit pentru plajă, potrivit unei noi campanii din Spania.  

"Vara este și a noastră", a scris miercuri pe Twitter Ministerul Egalității din această țară, alături de o imagine cu cinci femei de vârste și tipuri de corp diferite, dintre care una părea să aibă o cicatrice de mastectomie. 

Femeile ar trebui să se bucure de acest anotimp "oricum, oriunde și cu oricine", fără "stereotipuri" sau "violență estetică", a precizat ministerul. 

Campania a fost lansată în colaborare cu Instituto de las Mujeres (Institutul Femeilor), un grup spaniol de apărare a drepturilor care colaborează cu ministerul, potrivit ABCnews.

Aceasta "a apărut ca răspuns la fobia față de grăsime, ura și punerea sub semnul întrebării a corpurilor non-normative, în special a corpurilor femeilor, care este mai pronunțată în perioada de vară", a declarat joi grupul într-un comunicat de presă.

"Atunci când femeilor li se spune că dacă nu ești slabă, tânără, dacă ai vergeturi, celulită sau cicatrici corpul tău nu este valabil, stima noastră de sine este distrusă și are un impact direct asupra sănătății noastre, asupra calității vieții noastre și asupra posibilității de a fi și de a ne exercita toate drepturile", a declarat directorul grupului, Antonia Morillas, în comunicat. 

"Femeile plinuțe suferă hărțuiri pe stradă, pe plaje, sunt cenzurate și stigmatizate, întâmpină mari dificultăți în a avea acces la un loc de muncă și sau la alte drepturi", a adăugat ea.

 

Cayo Lara, fostul lider al partidului Stânga Unită, a scris pe Twitter că această campanie a fost "culmea absurdității" și că a creat o problemă care nu există.

Alții s-au întrebat de ce campania nu a inclus și bărbații, unii au postat fotografii cu burți masculine de dimensiuni mari, iar alții au întrebat dacă femeile chiar au nevoie de permisiune pentru a merge la plajă. 

Alții s-au grăbit să apere schema, ministrul spaniol pentru egalitate, Ángela Rodríguez Pam, a scris pe Twitter că validarea corpurilor este o "sarcină profund politică și feministă".  

Partidul Podemos, aflat la guvernare în Spania, a scris, de asemenea, pe Twitter că oricine este ofensat de corpurile de pe plajă poate "să stea acasă, pe Twitter".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel