TNB: Draga Olteanu Matei a plecat să reîntregească faimoasa distribuţie a unei generaţii apreciate a fi 'de Aur'

Data publicării:
Draga Olteanu Matei, foto Agerpres
Descriere foto: Draga Olteanu Matei, foto Agerpres

Talent remarcabil, temperament scenic viguros, personalitate distinctă a unei promoţii unice, Draga Olteanu Matei a plecat să reîntregească faimoasa distribuţie a unei generaţii apreciate a fi 'de Aur' a teatrului românesc, afirmă reprezentanţii Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Aceştia îşi exprimă regretul pentru moartea actriţei.

"Talent remarcabil, temperament scenic viguros, personalitate distinctă a unei promoţii unice, Draga Olteanu Matei a plecat, în această noapte, să reîntregească faimoasa distribuţie a unei generaţii apreciate a fi 'de Aur' a teatrului românesc, din care făceau parte şi viitori colegi şi parteneri de scenă, la Naţionalul bucureştean, între care Mircea Albulescu, George Constantin sau Constantin Rauţchi...", se arată în mesajul TNB de pe pagina de Facebook.

TNB aminteşte că, în teatru, Draga Olteanu Matei a fost dedicată unei singure scene, cea a Naţionalului bucureştean, unde a interpretat peste 50 de roluri "reliefate cu har, temperament şi farmec".

"Cariera sa în teatru a fost dedicată unei singure scene, Teatrul Naţional din Bucureşti, unde a interpretat, imediat după absolvire şi până la pensionare, peste 50 de roluri, reliefate cu har, temperament şi farmec. Una dintre cele mai apreciate creaţii ale sale a fost Coana Chiriţa, personaj pe care l-a transpus şi pe marele ecran. Cunoscută actriţă de film, Draga Olteanu Matei a jucat în zeci de producţii cinematografice, numele său figurând nu o dată şi ca scenarist pe genericul filmelor, cele mai cunoscute dintre acestea fiind 'Patima' şi adaptările cu Chiriţa lui Alecsandri, 'Cucoana Chiriţa' şi 'Chiriţa în Iaşi'. Dintre ultimele roluri pe scena TNB amintim cele din spectacolele 'Azilul de noapte' şi 'Crimă pentru pământ', în care spectatorii i-au putut admira talentul, patima şi dăruirea. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", se mai arată în mesajul TNB.

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Avea 87 de ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel