Diagnosticul Regelui Charles - Ce cancer ar putea avea. Dr. Mihai Dobra, semnal de alarmă

Data publicării:
Regele Charles/ captură video BBC News
Descriere foto: Regele Charles/ captură video BBC News

Dr. Mihai Dobra a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a dezvăluit despre diagnosticul primit de Regelele Charles. 

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, în urma unor investigații la care a fost supus în ultima perioadă. Monarhul a fost internat într-un spital privat din Marea Britanie recent, acolo unde a fost supus unei operații hipertrofie benignă de prostată. Astfel, specialiștii au identificat faptul că starea de sănătate a regelui este, de fapt, mai precară de atât, precizând că este vorba despre cancer. Comunicatul oficial care a anunțat boala suveranului britanic nu a dezvăluit însă locul în care este localizată boala nemiloasă, asigurând totuși oamenii de faptul că acesta urmează deja un tratament în acest sens.

Astfel, jurnalistul Val Vâlcu l-a avut invitat în cadrul unei emisiuni de la DC News și DC Medical pe Dr. Mihai Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, care a dezvăluit despre ce diagnostic ar putea fi vorba.

„Regele Charles a fost controlat pentru adenom de prostată. În timpul acestei intervenții s-a descoperit un cancer. Despre ce ar putea fi vorba?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„E foarte probabil ca un pacient de o vârstă venerabilă să dezvolte hiperplazia benignă de prostată. După vreo 50-55 de ani deja începem să dezvoltăm hiperplazia sau hipertrofia, mărirea în volum a prostatei. Patologiile prostatei sunt unele foarte polimorfe care pleacă de la cele inflamatorii, de tip prostatite, acute sau cronice, mărirea în volum a prostatei, cum se întâmplă cu hiperplazia. (...) 

E clar că regele Charles avea o patologie prostatică, cum are mare parte din populația masculină de peste 70 de ani.", a spus Dr. Mihai Dobra. 

„Noi, în momentul actual, nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție”

Astfel, de la informațiile minime pe care Casa Regală le-a făcut publice, cu privire la diagnosticul primit de monarhul britanic, specialistul spune că există mai multe tipuri de cancer care pot fi luate în calcul, iar mai jos vă oferim una dintre variantele analizate de medic.

„E  foarte probabil ca, în cadrul evaluării pentru adenomul de prostată, nu știm dacă este tratat medicamentos sau tratat chirurgical, se poate descoperi, în funcție de evaluările imagistice de înaltă performanță, inclusiv cancer recto-sigmoidian. Poate fi o supoziție. Noi, în momentul actual, nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție. Știm că face, probabil, o chimioterapie.

Standardul de investigații presupune câteva lucruri care au rămas în picioare de câteva zeci, sute de ani. Adică, tușeul rectal. În cadrul unui tușeu rectal poți evalua toată zona respectivă, nu numai peretele rectal și zona posterioară a prostatei. Poți evalua sfincterul, formațiuni tumorale, rectale. Poate că în cadrul unui tușeu rectal sau un RMN dedicat pentru prostată, așa numitul RMN multiparametric, a existat o descoperire incidentală imagistică de înaltă performanță a unei alte patologii.”, a mai spus medicul. 

Vă invităm să urmăriți întregul interviu mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel