Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Gianluca Gerardi
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Gianluca Gerardi

Primăvara și vara ne place să ne bucurăm gusturile cu o porție de căpșune proaspete, dar acum vedem fructele dulci cu totul alți ochi. Pe rețelele de socializare au apărut filmulețe în care vedem persoane care își scufundă căpșunele într-un recipient cu apă sărată. Și motivul este mai puțin apetisant decât te-ai aștepta. 

Cu toții găsim uneori o insectă în bolul nostru de fructe, dar interiorul fructelor noastre poate conține și viermi.

Într-un videoclip TikTok, o femeie demonstrează ce se întâmplă dacă ții căpșunele în apă sărată. După ce căpșunele au stat un timp în apă, viermi mici  vor ieși din fructe. În mod normal, i-ai consuma fără să știi.

Multe persoane clătesc fructele sub un jet de apă înainte de a le mânca. Dar pentru a vă asigura că aceste căpșune sunt curate pe interior, este nevoie de puțin mai mult efort. Pentru a elimina viermii și alte insecte din fructe, ar trebui să umpleți un vas cu apă și să adăugați sare.

Odată ce sarea s-a dizolvat, puteți apoi scufunda căpșunele în apă. Lăsați-le așa până la o jumătate de oră. Viermii și alte insecte mici vor ieși din căpșune în baia de sare.

De altfel, există numeroase videoclipuri  pe rețelele sociale cu oameni care încearcă  acest experiment. Rezultatul este adesea același: dacă preferați să nu mâncați viermii din căpșune, puneți-le mai întâi într-o baie de saramură. Mulți oameni au descoperit deja că vietăți destul de neplăcute trăiesc în căpșune.

Căpşunele, zeci de proprietăţi și beneficii  

 

Având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, remineralizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.

În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât şi rizomul şi fructele căpşunului. Planta şi fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic şi pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine şi zaharuri.

Astfel, căpşunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, hipertensiunii arteriale, tulburărilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezităţii şi a multor altor afecţiuni. Citeşte aici mai multe informaţii despre beneficiile căpşunelor pentru sănătate.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel