Ține transpirația la distanță cu ajutorul ingredientelor naturale. Cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu

Data publicării:
Foto Pixabay/ DaModernDaVinci
Descriere foto: Foto Pixabay/ DaModernDaVinci

Te întrebi cum să oprești transpirația fără deodorant? Aceste remedii naturale te-ar putea ajuta. 

Dar, mai întâi, este important să îți dai seama care este cauza problemei tale. Contrar credinței populare, transpirația nu are miros. Vinovații din spatele mirosului corporal sunt hidrogenul sulfurat, amoniacul, acetona și alți compuși volatili care interacționează cu bacteriile din sistemul tău, potrivit International Journal of Molecular Sciences.


De exemplu, anumite alimente pot crește producția de compuși urât mirositori, notează Ohio State University Wexner Medical Center. Mirosul corporal depinde, de asemenea, de vârstă și de genetică. Gena ABCC11, de exemplu, are un impact direct asupra mirosului axilar, explică o analiză din 2010 publicată în Journal of Investigative Dermatology. Caucazienii și africanii au un miros axilar mult mai puternic decât asiaticii, de exemplu. 


Deodorantele și antiperspirantele nu sunt întotdeauna cele mai bune opțiuni. Antiperspirantele reduc bacteriile care cauzează mirosul, dar efectele lor sunt de scurtă durată. Deodorantele, pe de altă parte, nu pot decât să acopere mirosul. 


"Fără antiperspirant, pielea ta poate curăța mai bine murdăria, uleiul și resturile care se acumulează pe piele și în glandele sudoripare", a declarat dermatologul Joshua Zeichner pentru Well and Good. El mai spune că este posibil să se dezvolte o anumită rezistență la aceste produse în timp. Așadar, ce poți face pentru a opri mirosul transpirației?


Încearcă alternativele naturale de deodorant pentru o prospețime de durată


O soluție este să folosești ulei de arbore de ceai și alte remedii naturale. Datorită activității sale antimicrobiene, uleiul de arbore de ceai ucide bacteriile care cauzează mirosuri și vă lasă o senzație de prospețime, potrivit Healthline


O altă modalitate de a opri mirosul corporal fără deodorant este să frecați amidonul de porumb sau bicarbonatul de sodiu sub brațe. Ambele produse pot absorbi transpirația și excesul de sebum, menținându-vă uscată pe tot parcursul zilei. Bicarbonatul de sodiu va schimba, de asemenea, pH-ul axilei, ceea ce, la rândul său, poate ajuta la eliminarea mirosului corporal, spune Dr. Keith Roach.

Dezavantajul este că poate provoca iritații ale pielii din cauza nivelului alcalin al pH-ului său. Într-un interviu recent acordat revistei Women's Health, dermatologul Joshua Zeichner a declarat că este important să faci un test petic înainte de a aplica bicarbonat de sodiu la subraț.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel