Timebelle își donează noua piesă refugiaților din Ucraina: ‘96 nu este un an ales întâmplător”

Data publicării:

Timebelle și Runa își folosesc muzica pentru a ajuta, donând toate veniturile aduse de piesa “‘96”, cel mai nou single al lor, către refugiații din Ucraina, țara care le-a adus succesul intenațional cu piesa “Apollo”, pe scena Eurovision, la Kiev.

Timebelle își donează noua piesă pentru poporul ucrainean

Dupã o pandemie care a lovit artiștii, oprindu-i de la a fi pe scenã, piesa ‘96, scrisă de Runa și produsă de Andy Platon, este rezultatul unei stări foarte apăsătoare, de durere, cauzată de războiul dintre Rusia și Ucraina.

“‘96 spune povestea copilului ajuns la maturitate, care nu reușește să-și găsească locul în lumea asta mare și înfricoșătoare. E o lume străină, plină de reguli și presiuni, care îl forțează să își nege adevărata personalitate și să îmbrățișeze valori superficiale, mărunte, materiale, care nu au de-a face cu el.


‘96 nu este un an ales întâmplător, este anul în care Ucraina a renunțat la ultima focoasă nucleară în schimbul promisiunii de neagresiune din partea Rusiei. Adultul trădat, care  trăiește acum în lumea reală, unde oamenii se rănesc constant, vrea să se întoarcă în trecut să îndrepte greșeala comisă în ‘96, care astăzi a creat acest scenariu apocaliptic” povestește Runa.

Clipul, realizat de Leonid Cojocaru, urmărește același fir narativ, al unei lumi ajunsă la sfârșit, distrusă de natura umană, care are uneori o dimensiune atât de nocivă.


Filmarile au avut loc la Chișinău, într-un cadru care să imite foarte bine o stare de conflict, mai exact într-o fabrică abandonată și un câmp pustiu, la care au fost adăugate imagini apocaliptice, prelucrate prin intermediul graficii.


“Pe lângă atmosfera greoaie și întunecată, am înghețat ca de obicei de frig, ceea ce a devenit cât se poate de normal pentru noi, dacă stăm să ne gândim că într-un alt videoclip a trebuit să filmez într-un lac care nu avea o temperatură mai mare de 7 grade. Sper să vă placă ce a ieșit și să ascultați piesa, să o cumpărați, așa reușiți să faceți un bine din căldura căminului vostru”

Timebelle consideră că muzica vindecă, iar prin noul single - “‘96” - vor să vindece suflete, dar și să își aducă sprijinul financiar către cei care au fost nevoiți să plece din casa lor, din viața lor și să lase totul în urmă.


De Kiev îi leagă foarte multe amintiri, fiind orașul în care au cântat pentru o lume întreagă, unde au reprezentat Elveția la Eurovision, în 2017, cu piesa “Apollo”, care este virală în Asia, a strâns zeci de milioane de vizualizări pe YouTube și se bucură și acum de succes în afara țării. Acum, Kiev, acel oraș frumos, cu oameni ospitalieri, se luptă să supraviețuiască.

Toate veniturile realizate de piesa “‘96” vor merge către refugiații din Ucraina, iar piesa este disponibilă în toate magazinele digitale și platformele de streaming, din 18 martie 2022, simultan în toată lumea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel