Theo Rose, victima sindromului burnout. Artista trece prin momente delicate: „Am obosit...Nu sunt bine”

Data actualizării: | Data publicării:

Theo Rose a cedat și le-a mărturisit fanilor că se confruntă cu sindromul burnout. 

Theo Rose este una dintre cele mai apreciate artiste. Vedeta se împarte între platoul de filmare, pentru „Clanul”, spectacole, dar și viața de mămică. Theo Rose recunoaște că a prins-o oboseala destul de rău și se confruntă cu sindromul burnout.

Theo Rose, victima sindromului burnout

Artista susține că face foarte multe lucruri și a ajuns să nu le mai poată gestiona pe toate. 

„Bournout... Here I come! Nu sunt bine. Tot zic că am obosit, dar nu sunt în stare să schimb nimic. Corpul și mintea mea sunt în Piața Constituției și se revoltă. Cred că trebuie să fug în altă țară ca politicienii :)))”, a scris cântăreața la postarea pe care a făcut-o pe InstaStory.

Cum scăpăm de burnout, depresie și stres

Prezent în cadrul podcastului dr. Adinei Alberst, doctorul prof. Vlad Ciurea a mărturisit că sănătatea noastră este pusă în pericol, în momentul în care ajungem să ne confruntăm cu burnout-ul. Acesta a dezvăluit și cum putem scăpa de acest lucru nociv pentru sănătate. 

„Burnout, în primul rând, înseamnă ardere. Deci funcțiile cerebrale s-au ars. De ce s-au ars? Pentru că au venit prea multe solicitări, pentru un grup de celule, care nu mai rezolva. Deci au venit mămicile acasă care au care au și un soț mai nervos, mai supărat, toată încărcătura asta, și ajung la serviciu, ele sunt și șefe, atunci au foarte multe sarcini. Directorii le trimit asta, vor să arate cât de bune sunt, burnout-ul este mult mai frecvent la doamne, în ziua de astăzi. Vor să arate, nu spun că nu reușesc, nu dau un pas înapoi „mă depășește”, nu recunosc acest lucru. În general mai ales doamnele din România: „se face, da șefu”. Până când? Dacă șeful nu e mulțumit, te aruncă afară ca pe o măsea stricată. Nu uitați de asta! Iar sănătatea dumneavoastră continuu în pericol. Din limbajul românesc trebuie să dispară cuvântul „acuma!”. „Acuma” nu trebuie să existe. „No, șezi”, ăsta-i cuvântul. Aredeleanul ăla nu-i prost. „Care-i graba, măi?”. Ăsta este adevărul. Cuvântul „trebuie”. De ce trebuie? „Lăsați domn-le încetișor”, a spus medicul.

Medicul Vlad Ciurea:„Suntem în boala secolului, burnout”


„Noi suntem o masă de lucrători, să zicem, ca o cohortă de soldați. Deasupra noastră sunt ofițerii, centurionii, peste centurioni vin generalii. Generalii trimit comenzile. Toți centurionii vor să iasă în față și să rezolve totul și atunci aruncă toate comenzile peste executanți și atunci executanții intră în acest burnout.

Vor să facă, nu pot. Și, următoarea etapă, funcțiile de conducere cad. Cei care au funcții de conducere și care constată după un număr de ani de suprasolicitare, în care și-au neglijat familia, alte probleme, viața personală = 0, atunci constată că ceva n-a mers și se prăbunesc dintr-o dată și apare acest fenomen de burnout.  Deci stres, după care burnout-ul, după care starea de depresie. Suntem în boala secolului, burnout. Vrem să facem foarte multe lucruri, nu știu la ce duce. În viața mea n-am văzut un coșciug când merge spre cimitir... trăgând o ladă de bani după el... La ce au ajutat?”, a mai adugat medicul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel