The Weeknd a impresionat la gala Super Bowl cu un show de zile mari. Artistul a șocat pe toată lumea

Data publicării:
The Weekend, sursa instagram
Descriere foto: The Weekend, sursa instagram

The Weekend a avut o apariție incendiară și a șocat pe toată lumea la gala Super Bowl. Artistul a făcut un show de neuitat.

Cântăreţul canadian The Weeknd a transpus straniul univers vizual al celui mai recent album al său în show-ul pe care l-a susţinut duminică seară la Super Bowl, marcat de lumini strălucitoare care amintesc de neoanele din Las Vegas şi de o trupă alcătuită din peste 100 de dansatori ale căror chipuri erau acoperite de bandaje, cu ocazia tradiţionalului concert organizat în pauza finalei campionatului de fotbal american, potrivit Agerpres.

Starul canadian, al cărui nume real este Abel Tesfaye, a investit 7 milioane de dolari din fonduri personale pentru "a face din acest spectacol din pauza finalei acele lucruri pe care le avea în minte", a declarat managerul artistului, Wassim Slaiby, pentru revista Billboard.

Rezultatul a fost unul dintre cel mai spectaculoase show-uri din istoria galei Super Bowl prin prisma utilizării spaţiului, a imaginilor video şi a camerelor de luat vederi. Prestaţia cântăreţului canadian a fost în mod clar orientată mai degrabă spre telespectatori, decât spre fanii prezenţi pe Raymond James Stadium din Tampa, al căror număr a fost redus (25.000 în comparaţie cu un public obişnuit de 65.000 de persoane) din cauza pandemiei de COVID-19.

Predecesorii cântăreţului canadian, printre care s-au aflat nume sonore din industria muzicală, precum Michael Jackson, Prince şi Beyonce, au pus în scenă spectacole sub forma unor mini-concerte gigantice, însă The Weeknd, în vârstă de 30 de ani, a făcut din acest show o secvenţă muzicală cu o sofisticare estetică ieşită din comun, demnă de un videoclip.

The Weeknd şi-a început spectacolul într-un decor care a reamintit de videoclipul piesei sale "Blinding Lights", cu decoruri asemănătoare unor clădiri, neoane strălucitoare şi automobilul decapotabil pe care îl conducea în acel clip, suspendat în aer.

Pornind din înaltul unei tribune, artistul canadian a fost acompaniat de un cor alcătuit din aproape 100 de cântăreţi-dansatori îmbrăcaţi în robe de inspiraţie religioasă, care amintesc de muzica gospel. Decorul tribunei s-a deschis apoi chiar în mijloc, pentru a îl dezvălui spectatorilor pe cântăreţ, prezentat într-un halou luminos.

Autorul celui mai ascultat cântec pe platforma Spotify în 2020 ("Blinding Lights") a înlănţuit apoi piesele din repertoriul său, din care nu au lipsit şi alte cântece mai vechi, nu doar cele incluse pe cel mai recent opus al său, albumul conceptual "After Hours", lansat în martie 2020. The Weeknd a interpretat fragmente din piese care i-au adus celebritatea, precum "Starboy", "Can't Feel My Face" şi "I Feel It Coming".

În perfect control şi părând că se adresează întotdeauna camerelor de filmat, The Weeknd, pasionat de muzica anilor '80, a interpretat şi o baladă, "Earned it", acompaniat de o orchestră simfonică.

Purtând tradiţionala lui vestă roşie, cravată şi cămaşă neagră, The Weeknd a dansat non-stop pe piesele sale ritmate pe o scenă uriaşă, înainte de a dispărea într-un labirint de neoane strălucitoare şi, apoi, de a coborî pe peluză pentru finalul spectacolului său.

Odată ajuns pe gazon, starul canadian a interpretat piesa "Blinding Lights", înconjurat de peste 100 de dansatori îmbrăcaţi la fel ca el şi ale căror chipuri erau acoperite de bandaje. Acele benzi faciale din pânză albă fac parte din universul vizual al albumului "After Hours" şi au fost purtate chiar de artistul canadian în timpul uneia dintre apariţiile sale publice.

Ele fac trimitere la cultura aspectului fizic, care se bazează de multe ori şi pe chirurgia estetică. În videoclipul piesei "Save Your Tears", The Weeknd a apărut cu chipul machiat şi cu implanturi prostetice, pentru a sugera telespectatorilor că a făcut o astfel de operaţie, ceea ce nu a fost însă cazul în realitate.

Show-ul s-a încheiat cu un foc de artificii deasupra stadionului, tradiţionalul punct culminant al spectacolului muzical organizat în pauza finalei campionatului de fotbal american.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel