Testul care îți arată dacă ai hepatită. Rezultat în 10 minute. Liana Velica: Hepatita C se poate vindeca! Hepatita B poate fi ținută sub control!

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Testul care pune diagnosticul de hepatită. Cum se transmite hepatita. "Hepatita C se poate vindeca. Hepatita B poate fi ținută sub control".

La nivel mondial o persoană moare la fiecare 30 de secunde din cauza unei boli cauzate de virusurile hepatitice B sau C. Hepatita este o boală silențioasă care poate avea complicații extrem de grave pe termen lung.

România s-a alăturat statelor din întreaga lume în atingerea obiectivului Organizației Mondiale a Sanătății, acela de a elimina hepatitele virale până în 2030, prin adoptarea Planului Cadru Național privind Controlul Hepatitelor Virale în România pentru Perioada 2019 – 2030, dar și prin finanțarea unor proiecte de screening pentru hepatitele virale.

În cazul hepatitelor virale cea mai eficientă cale de combatere este testarea, astfel încât primul pas spre eradicarea hepatitelor este reprezentat de diagnosticarea infecțiilor virale. Așa au luat naștere programele de screening LIVE(RO)1 și LIVE(RO)2, programe derulate în perioada 2018-2023, finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, potrivit Institutului Clinic Fundeni.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel