Testele care-ți arată dacă ai boala arterială periferică. Atenție la piciorul diabetic. Ce este arteriografia. Bogdan: Doare zi și noapte, cedează foarte greu la medicamente puternice inclusiv morfină

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor How-Soon Ngu
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor How-Soon Ngu

Boala arterială periferică: ce este și cum se diagnostichează. Ce este arteriografia și la ce trebuie să ai mare grijă.

"Arteriografia îți descrie severitatea, te lasă să judeci opțiunile terapeutice, dar diagnosticul de boală arterială periferică poate fi făcut prin simplul gest, și poate să-l facă orice medic, medic generalist, medic de medicină de familie, medic de medicină internă, diabetolog, cardiolog, prin simplu examen clinic și ulterior o ecografie Doppler de artere de membre inferioare, înainte de arteriografie.

Este o varianta non-invazivă de diagnostic, de ridicare de suspiciune înaltă de boală.

Paradoxal, dar diabeticii ar trebuie să fie mai protejați. În cazul lor această suspiciune se ridică repede.

Piciorul diabetic este un complex de manifestări care include într-adevăr și boala arterială periferică, un tipic pentru pacientul diabetic, și anume boala de artere mici, artere sub genunchi.

âUn diabetic care este prost controlat, care are un diabet în evoluție de peste 10 ani, cu siguranță că este înalt predispus în a avea această boală și cu siguranță trebuie evaluat și medicul ar trebui să facă indice gleznă - braț, avem diverse instrumente clinice până la gesturile invazive de a pune diagnosticul", a declarat medicul Andrada Bogdan, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel