Tenul matur. Cum îți dai seama că pielea a început să îmbătrânescă. Ioana Marinescu: „Factorii cei mai agresivi. Maturizează tenul prematur”

Data publicării:
EXCLUSIV

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, explică pașii pe care gtrebuie să îi facem pentru a ne păstra pielea tânără pentru cât mai mult timp. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în emisiunea Pastila de frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a vorbit despre îngrijirea corectă a tenului matur.

 

„Cred că este una dintre cele mai mari preocupări în ceea ce privește știința de Beauty și descoperirile de a face tenul să rămână cât de mult timp tânăr, în mod natural, nu în mod forțat, nu în mod exagerat, pentru că, până acum un deceniu, de exemplu, în Statele Unite era extrem de exagerată, înfrumusețare exagerată la modul la care se foloseau metode extrem de invaziv și extrem de intense, care făceau ca persoanele să nu mai aibă neapărat nuanța aceea de îmbătrânire frumoasă. 

Cred că știința îngrijirii corecte a tenului, încă din tinerețe, ne ajută foarte tare să îmbătrânim frumos și să ne simțim foarte bine  în pielea noastră pentru foarte mult timp. O să îmi permit să vă spun în tinerețe, de exemplu, persoanele care au probleme cu acneea își doresc din tot sufletul să scape de acnee, făcând tot felul de lucruri destul de agresive, care usucă foarte tare tenul și care, pe termen lung, pentru că perioada de după e mult mai lungă. 

Când suntem tineri nu ne dăm seama că toate excesele din tinerețe  aduc lucruri pe termen lung și e foarte important să facem pace și echilibru cu excesele pe care le facem în tinerețe, de exemplu cu solarul, bronzatul excesiv.

Bronzul e fabulos, oricine arată bine bronzat, cu pielea caramel. În schimb, în timp, și îmi amintesc de perioadele mele, în care făceam solar foarte mult, stăteam la soare foarte mult,
dacă atunci, da, arată tare bine, perioada de după e atât de lungă încât trebuie să te continui să te simți fabulos și să poți să mai aduci remedii greșelilor făcute în tinerețe”, a explicat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii. 

Când ne dăm seama că avem tenul matur

„Tenul este matur, în primul rând, în funcție de buletin. Cred că este o vârstă la care trebuie să știm și să avem decența să recunoaștem că trebuie să adoptăm niște rutine interne și externe. Nu, nu doar de frumusețe, pentru o persoană care începe să înainteze în vârstă fără a ne face să fim bătrâni.

Dar trebuie să fim foarte responsabili și cred că un ten are nevoie de profilaxie antirid, undeva în jurul vârstei de 28-30 de ani. Mă refer la profilaxie, iar rutina antirid, cred că undeva după vârsta de 40 trebuie să fie implementată deja în viața noastră de zi cu zi. Așa cum ne spălăm pe dinți, avem rutina de îngrijire de dimineață și rutina de seară. 
În tinerețe, e ok să cureți tenul măcar, să nu dormi machiată.”, a mai spus fondatoarea Plush Bio. 

Cauzele îmbătrânirii tenului

 

În continuare, fondatoarea Plush Bio a dezvăluit care sunt cauzele îmbătrânirii și care sunt factorii care ne fac tenul să se maturizeze timpuriu.

„Îmbătrânirea cutanată aduce niște responsabilități în plus, pe care trebuie să le introducem în conduita noastră și, așa cum am spus, unul dintre factorii cei mai agresivi și care maturizează tenul prematur, este foto-îmbătrânirea, care aduce foto pigmentare și aduce maturizare cutanată exagerată. 

Apoi, mai sunt câțiva factori genetici, care ne fac să îmbătrânim mai repede sau mai puțin repede. 

Pierderea secreției de uleiuri naturale


Alt factor care aduce pe tenul nostru vizibil maturizare este pierderea secreției de uleiuri naturale ale tenului.  Pierderea secreției de uleiuri naturale poate să fie o cauză pur și simplu o condiție genetică sau poate să fie provocată de greșelile pe care le facem în tinerețe, în abordarea rutinei de îngrijire ale pielii. 

Îmbătrânirea tenului din cauze hormonale

Pot să fie cauze hormonale, care sunt unele dintre cele mai agresive și cele mai ireversibile. 
Cauzele hormonale care pot să însemne o menopauză timpurile,  pot să însemne medicații hormonale, pot să însemne, Doamne ferește, diferite tipuri de cancere. 

Acolo, da, îmbătrânirea este ireversibilă, atât a organismului intern, cât și a pielii.

Alte cauze sunt medicații, diferite tipuri de medicamente și mă refer în mod special la o categorie de medicamente, sunt niște antiinflamatoare nesteroidiene, acestea aduc îmbătrânire cutanată sau medicația psihotropă, de asemenea. Dacă pe timpul vieții avem depresie majoră și suntem controlați medicamentos în sensul acesta, pe lângă faptul că o să ne îngrășăm mai mult decât în mod normal, pielea va îmbătrâni mult mai repede”, a mai explicat Ioana Marinescu. 


Profilaxia în funcție de tipul de ten 

De asemenea, Ioana Marinescu a dezvăluit și ce putem face pentru a preveni îmbătrânirea tenului. 

„De exemplu, dacă avem un ten gras, eu le spun mereu clientelor mele cu ten gras să se bucure când sunt tinere și să nu să nu îl usuce foarte tare. Pentru că sebumul natural al tenului este unul dintre cele mai binecuvântate lucruri pe care le avem, chiar dacă aduce pori dilatați, care nu sunt atât de frumoși, chiar dacă aduce puncte negre, dar îmi aduce în schimb un suport cutanat incredibil, ceea ce face ca pielea să fie netedă foarte mult timp”, a explicat aceasta.


Tenul uscat, mai predispus la îmbătrânire 

„După 35 de ani, sunt persoane care au profilul hidric foarte scăzut, și atunci, se ridează extrem de repede. Sunt persoane care în tinerețe, într-adevăr, arată spectaculos, care au pielea netedă, albă, translucidă, fără pori. Ideea este că acolo trebuie începută profilaxia devreme.

Persoanele care au tenul mai gras, tenul cu puncte negre, mai urât în tinerețe, cu trecerea timpului vor fi norocoase pentru că acolo tenul se păstrează tânăr mai mult timp având sebumul încă prolific pe față”, a mai spus ea. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel