Tendințe în materie de jeans, în anul 2023. Cu ce nu purtăm niciodată denimul: „Moda aceasta este de ceva ani”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor mahdi chaghari
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor mahdi chaghari

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt tendințele de anul acesta, în materie de denim, dar și cu ce nu combinăm acest material. 

Blugii sunt elemente esențiale din garderobă care pot fi purtate în cele mai diverse combinații, potrivite oricărui sezon. Uneori, stilurile se schimbă în funcție de tendințe, dar unele piese vestimentare rămân atemporale. Denimul este prietenul oricărei femei, fiind o alegere la îndemână indiferent de outfit-ul pe care îţi doreşti să îl creezi. Investiția în perechea potrivită de blugi poate face o femeie să arate și să se simtă incredibil.

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul emisiunii „Ținuta la control”,  acolo unde a dezvăluit care sunt noile tendințe în materie de denim.

 Tendințele de anul acesta în materie de denim

”Denimul este prezent în fashion și în tendințe de secole, de când a apărut până în prezent și va continua să fie așa. Este un material care nu o să se demodeze niciodată, care se interpretează de la an la an, cu care poți să fii foarte creativ, poți face foarte multe ținute și, evident că nu lipsește din garderoba unei persoane. Nu cred că există vreo persoană care să nu aibă măcar un articol vestimentar din denim în garderobă. 

Anul acesta o să vedem mai puțin blug evazat. În schimb, avem blugul oversize sau modelul cargo cu foarte multe buzunare și cu șiret sau elastic în partea de jos. Anul acesta revine moda anilor 90, unde jeans-ul era vedeta. Anul acesta vorbim despre jeans cu talie joasă, dar în continuare se poartă și cei cu talie înaltă. Nu iese din tendințe, dar marile case de modă au pus foarte mult accent pe jeanșii cu talie joasă, anul acesta. ”, a spus Andrei Mocanu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Andrei Mocanu a precizat că nu este indicat, din punct de vedere stilistic, să combinăm denimul cu dantelă. 

”Denimul se poate purta cu orice, oricând și oricum. Bineînțeles că nu o să purtăm denim dacă mergem la un eveniment mai special, cum ar fi o nuntă sau un botez. Pot spune că nu se poartă denimul în combinație cu dantelă, deși, de-a lungul timpului, le-am mai găsit în această combinație. Aceasta este părerea mea personală, dar asta nu înseamnă că nu se mai poartă. Cu alte cuvinte, putem să purtăm jeans-ul cu orice. ”, a mai spus stilistul vestimentar. 

Andrei Mocanu: „Denimul este un material foarte interesant cu care poți face extraordinar de multe combinații”

Andrei Mocanu ne-a mărturisit că se poartă în continuare jeans-ul cu pantofi. Cu toate astea, trebuie să fim atenți la mărimea blugului, dar și la mărimea tocului. 

”Moda aceasta este de ceva ani. Personal pot spune că îmi place această combinație. Am avut câteva tentative de a folosi această combinație stilistică în styling-urile pe care le-am făcut eu. Mi se pare că este o combinație care se potrivește foarte bine. Mi se pare că se văd mai bine tocurile cu un jeans oversize, nu cu cei skinny. Jeans-ul merge la orice pantof. Putem să îi punem în toate combinațiile posibile. Cu toate astea, în funcție de lungimea jeans-ului, ar trebui să ne orientăm și la mărimea tocului, ca să nu existe riscul să ne accidentăm, să ne împiedicăm în timp ce mergem, să îi rupem, dar putem să îi purtăm cu aproape orice. Din punctul meu de vedere, denimul este un material foarte interesant cu care poți face extraordinar de multe combinații și care poate fi „reciclat”, adică nu se demodează niciodată și dacă ai în garderobă piese vestimentare din denim mai uzate, care nu-ți mai plac sau ai o pereche de jeans care nu îți mai vin în talie, aceștia pot fi tăiați foarte ușor și îți faci un top, o pereche de pantaloni scurți, poți să faci foarte multe artificii stilistice cu ei. ”, a mai spus Andrei Mocanu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel