Temperaturile ridicate și precipitațiile deficitare, nocive pentru culturi. Daniel Alexandru (ANM): Probleme în estul țării. Plantele devin mai sensibile

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor o Biegun Wschodni
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor o Biegun Wschodni

Daniel Alexandru, șef laboratorului Agrometeorologie din cadrul ANM, a vorbit despre deficitul de precipitații și temperaturile ridicate din ultimele luni.

Daniel Alexandru, șef laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cât de nocivă a fost ultima jumătate de an, în special pentru plantele cerealiere de toamnă, dar și pentru pomii fructiferi și vița de vie:

„În harta regimului de precipitații de la începutul lunii septembrie până la zi, se observă cu tentele de culoare deschisă deficitul, din punct de vedere al precipitațiilor, în zona Moldovei, Dobrogei și mare parte din Bărăgan, unde cantitățile de precipitații pe parcursul ultimelor 6 luni au fost deficitare, sub 200 de litri. Sunt considerate precipitații deficitare, pentru că nu pot asigura o creștere și dezvoltare unitară a plantelor cerealiere de toamnă în condițiile în care nu se acumulează cel puțin 30-40 de litri în medie pe una din aceste șase luni.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel