Telefonul mobil, principalul factor pentru care apare acneea pe obraji. Ce spun specialiștii

Data publicării:
Acnee, foto pixabay
Descriere foto: Acnee, foto pixabay

Acneea este un fenomen comun, dar enervant pentru majoritatea oamenilor. Această afecțiune este cauzată de porii înfundați din cauza murdăriei, a uleiului sau a pielii moarte. 

Dacă bacteriile rămân blocate în pori, zona se inflamează și se poate umple de puroi. În timp ce unele persoane au acnee pe toată fața, altele pot avea coșuri doar pe anumite zone.


Există mai multe motive pentru care poți avea acnee pe anumite părți ale feței, cum ar fi obrajii. Deși experții nu sunt siguri de ce este posibil să aveți numai pete pe obraji, există câteva teorii. Genetica poate juca un rol, precum și factorii de mediu. Orice lucru care este apăsat pe față, cum ar fi un telefon sau o față de pernă, poate astupa porii și transfera bacteriile pe piele. 


O modalitate ușoară de a lupta împotriva acneei de obraz este să spălați în mod regulat obiectele care vă ating obrajii. Igienizează-ți telefonul în fiecare zi și spală-ți fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână pentru a le menține curate.

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii pentru acnee

Dacă ai acnee pe obraji, în ciuda eforturilor tale de a-ți păstra mâinile, telefonul și pernele curate, încă poți lupta împotriva imperfecțiunilor cu o bună rutină de îngrijire a pielii. 


Potrivit Byrdie, adulții cu acnee ar trebui să se spele pe față de două ori pe zi pentru a evita acumularea de ulei în pori. Găsește un produs de curățare delicat pe care să-l folosești dimineața și care să conțină acid salicilic, care poate exfolia ușor pielea și reduce acumulările. Produsele de tratare a petelor pot fi apoi folosite pentru a viza direct petele noi și cele existente. Alegeți un produs de tratare a petelor care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil. Ambele sunt ingrediente puternice de combatere a acneei.

Rutina de îngrijire a pielii de seară ar trebui să fie similară cu cea de dimineață. Este deosebit de important să vă spălați seara pe față pentru a îndepărta machiajul, murdăria, uleiul și alte impurități care s-au acumulat pe piele în timpul zilei. O cremă de noapte hidratantă va împiedica, de asemenea, pielea să devină uscată și inflamată, ceea ce poate agrava acneea. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să folosiți prea multe produse pe pielea predispusă la acnee, deoarece acestea pot sfârși prin a vă astupa singure porii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel