Taylor Swift a fost desemnată „Personalitatea Anului 2023” de revista Time: „Sunt mai fericită ca niciodată”

Data actualizării: | Data publicării:
Taylor Swift, captură video Youtube
Descriere foto: Taylor Swift, captură video Youtube

Taylor Swift a încheiat un 2023 strălucitor, fiind desemnată de revista Time Magazine drept „Personalitatea Anului 2023”. Vedeta, al cărei turneu Eras a doborât recordurile de încasări și a provocat o anchetă privind practicile de vânzare ale Ticketmaster, îi urmează pe Barack Obama, Greta Thunberg și Volodymyr Zelensky.

Taylor Swift a declarat că „Sunt mai mândră și fericită ca niciodată”. Premiul este acordat unui eveniment sau unei persoane despre care se consideră că a avut cea mai mare influență asupra evenimentelor globale din ultimul an.

Cântăreața a recunoscut, de asemenea, pentru revistă că prețul concertelor sale Eras de 180 de minute a lăsat-o adesea să se simtă epuizată fizic.

După o serie de spectacole, ea recunoaște că: „Îmi părăsesc patul doar pentru a lua mâncare și a o duce înapoi în patul meu și a o mânca acolo. Abia pot să vorbesc pentru că am avut trei spectacole la rând”, a spus ea, potrivit BBC.

Vedeta a vorbit, de asemenea, despre idila ei înfloritoare cu starul de fotbal american Travis Kelce.

Cuplul a ajuns pe prima pagină a ziarelor în septembrie, când Swift a fost văzută alături de mama lui Kelce la unul dintre meciurile acestuia.

„În momentul în care m-am dus la acel prim meci, eram un cuplu”, a explicat ea, adăugând că s-au cuplat pentru prima dată în timpul verii.

Dar viața amoroasă a lui Swift este o nimica toată în comparație cu impactul ei cultural. Fiind deja un superstar înainte de 2023, cariera ei a atins noi culmi datorită turneului Eras – în cadrul căruia cântăreața interpretează în fiecare seară un set de 45 de cântece care acoperă întreaga carieră.

Cererea de bilete a fost atât de mare încât a blocat site-ul Ticketmaster, ceea ce a determinat o audiere a practicilor comerciale ale acestuia de către Senatul american.

La începutul turneului, în vară, fanii fără bilete s-au adunat în parcări doar pentru a asculta muzica.

„Este un moment de avânt al carierei mele, care se întâmplă la 33 de ani”, a declarat ea pentru Time. „Și, pentru prima dată în viața mea, am fost suficient de rezistentă mental pentru a accepta ceea ce vine cu asta”.

După ce s-a pronunțat împotriva lui Donald Trump și în favoarea dreptului la avort, ea a atins un moment de glorie creativă cu albumele Folklore și Evermore, din epoca pandemică.

Și-a consolidat revenirea cu albumul Midnights de anul trecut – o colecție de cântece pop, bazate pe gândurile care o țin trează noaptea.

Redactorul-șef al revistei Time, Sam Jacobs, a spus despre Taylor Swift că este „persoana rară care este atât scriitoarea, cât și eroul propriei povestiri”, adăugând că „a găsit o modalitate de a depăși granițele și de a fi o sursă de lumină”.

Nouă personalităţi sau grupuri de personalităţi fuseseră selectate de revistă pe „lista scurtă” pentru titlu, publicată luni. Printre aceștia s-au numărat președintele chinez Xi Jinping, Vladimir Putin, Barbie și actorii și scriitorii de la Hollywood.

Taylor Swift are, de asemenea, al doilea și al treilea cel mai bine vândut album al anului în America, cu Midnights și Speak Now (Taylor’s Version).

Printre celelalte realizări ale ei din acest an:

  • Filmul din turneul Eras a devenit cel mai mare film de concert din toate timpurile, obținând 249 de milioane de dolari (197 de milioane de lire sterline) la box office-ul global.
  • Taylor Swift a devenit prima artistă în viață care a avut cinci albume simultan în Top 10 în SUA, cu 1989, Midnights, Folklore, Lover și Speak Now.
  • Ea a doborât recordul pentru cele mai multe albume care au ocupat prima poziție în topurile americane de către o femeie – 13 în total – depășind-o pe Barbara Streisand.
  • Taylor Swift a devenit prima compozitoare care a obținut șapte nominalizări la premiile Grammy pentru cântecul anului, devansându-i pe Sir Paul McCartney și Lionel Richie.
  • Cu opt nopți sold-out pe stadionul Wembley, Swift egalează un record de turnee în Marea Britanie stabilit de Take That.
  • Taylor Swift a fost desemnată cea mai difuzată artistă din istoria Spotify și Apple Music.

Luna trecută, vedeta a fost declarată miliardară de către publicația Bloomberg, care a estimat averea ei netă la 1,1 miliarde de dolari (907 milioane de lire sterline). Doar alți trei cântăreți au atins statutul de miliardari – Rihanna, Beyoncé și Jay-Z.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel