Tatăl Simonei Halep, primele declarații după ce sportiva a fost prinsă dopată: „Nu ar fi apelat la așa ceva!”

Data publicării:
Simona Halep, foto Agerpres
Descriere foto: Simona Halep, foto Agerpres

Tatăl Simonei Halep a făcut primele declarații, după ce sportiva a ieșit pozitiv la un test anti-doping.

Simona Halep, fost lider mondial al tenisului feminin, a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă, potrivit unui anunț făcut chiar de către aceasta pe rețelele de socializare, unde a declarat că începe ”o luptă pentru adevăr”, fiind cel mai mare șoc de care a avut parte până acum.

Tatăl Simonei Halep, primele declarații după ce sportiva a fost prinsă dopată

Tatăl sportivei a făcut primele declarații legate de subiectul controversat în care se află fiica sa. Bărbatul susține cu tărie că Simona Helep nu ar fi apelat la așa ceva și că este un om corect. 

Substanța care s-a găsit în organismul acesteia, în timpul turneului de Grand Slam de la US Open 2022 este Roxadustat, un medicament antianemie.

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiștii vor spune, nu putem să știm ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist.

Sunt convins că niciodată (nu a luat ceva – n.r.). Trebuie răbdare și Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Și noi suntem curați în suflet că Simona e curată, curată. 

Nu a luat niciodată  vreo substanţă. Simona e unicată la așa ceva, nu ar fi apelat niciodată la așa ceva. 

Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”, a declarat tatăl lui Halep, Stere Halep, sâmbătă dimineaţă, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, aruncă bomba. De ce boală suferă sportiva: „Nu cred că acea substanță i-ar fi făcut bine”

Ce este Roxadustat, substanța cu care Simona Halep a fost depistată pozitiv

Roxadustat este un medicament antianemie, un inhibitor oral al factorului inductibil de hipoxie (HIF) prolyl hidroxilază care a fost studiat la peste 400 de pacienți cu boală cronică de rinichi (CKD) și este aprobat în China pentru tratamentul anemiei la pacienții cu CKD.

Roxadustat crește nivelul de EPO endogenă și reglează metabolismul fierului prin reducerea hepcidinei, notează Science Direct.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului, Roxadustat (Evrenzo) se poate obține numai pe bază de prescripție medicală, iar tratamentul trebuie inițiat de un medic cu experiență în tratarea anemiei.

Evrenzo este disponibil sub formă de comprimate care se iau de 3 ori pe săptămână, nu în zile consecutive. Doza inițială se stabilește în funcție de greutatea pacientului, fiind apoi ajustată pentru a se obține și menține valori ale hemoglobinei (proteina din globulele roșii care transportă oxigenul în organism) între 10 și 12 g/dl.

Pacienții care urmează tratament cu un agent de stimulare a eritropoetinei (ESA, un medicament care stimulează producția de globule roșii) și la care valorile hemoglobinei sunt stabile nu trebuie să treacă la tratamentul cu Evrenzo decât dacă există o justificare clinică și beneficii preconizate. La acești pacienți, doza inițială de Evrenzo se va stabili în funcție de tipul și de doza de ESA utilizată.

Care sunt riscurile asociate cu Roxadustat (Evrenzo)

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel