Tatăl lui Britney Spears rămâne tutorele cântăreţei, potrivit deciziei unui tribunal american

Britney Spears, sursa foto Instagram
Descriere foto: Britney Spears, sursa foto Instagram

Un tribunal din Los Angeles a respins cererea înaintată de Britney Spears vizând eliminarea tatălui ei din tutela impusă prin ordin judecătoresc în 2008 după ce cântăreaţa a suferit o cădere nervoasă şi în virtutea căreia James Spears deţine controlul asupra afacerilor artistei.

Decizia luată miercuri de Curtea superioară din Los Angeles vine ca urmare a unei solicitări depuse în septembrie de avocatul lui Britney Spears care a cerut ca Bessemer Trust, o companie de gestionarea patrimoniului, să fie adăugată tutelei judiciare, iar tatăl cântăreţei, Jamie Spears, să fie eliminat, relatează CNN, potrivit Agerpres.

Cererea de ''suspendare imediată a lui James P. Spears după nominalizarea Bessemer Trust Company din California drept unic tutore al bunurilor este respinsă'', a declarat judecătoarea Brenda Penny, potrivit unor documente judiciare consultate de CNN.

Decizia survine la o săptămână după o pledoarie a cântăreţei de a pune capăt tutelei pe care o consideră ''abuzivă'' şi în timpul căreia susţine că a fost forţată să ia medicamente pentru controlul comportamentului, nu a avut permisiunea de a lua decizii referitoare la prietenii sau la finanţele sale şi nu a avut voie să renunţe la un dispozitiv contraceptiv, deşi îşi dorea să devină din nou mamă.

Decizia tribunalului n-a ţinut cont de declaraţiile făcute de cântăreaţă săptămâna trecută.

Potrivit CNN, James Spears a cerut tribunalului să ancheteze acuzaţiile prin care vedeta susţine că tatăl său ar fi forţat-o să ia litiu şi ar fi obligat-o să cânte împotriva voinţei sale. Dezvăluirea făcută de Britney Spears potrivit căreia tutela judiciară ar fi împiedicat-o să renunţe la un sterilet contraceptiv a suscitat indignarea fanilor şi a grupurilor pentru apărarea drepturilor persoanelor, care au luat poziţie prin intermediul reţelelor de socializare.

Spunând că este ''deprimată'' şi ''traumatizată'' , cântăreaţa în vârstă de 39 de ani a solicitat pe 23 iunie instanţei scoaterea de sub tutelă. ''Îmi vreau viaţa înapoi, au trecut 13 ani şi este suficient'', a mai spus vedeta în cadrul unei audieri organizate online la cererea sa.

Britney Spears a fost plasată sub tutelă în 2008, după ce a suferit o cădere nervoasă foarte mediatizată la vremea respectivă. Condiţiile tutelei judiciare sunt foarte stricte şi prevăd ca deciziile care o privesc pe cântăreaţă să fie luate în majoritatea cazurilor de tatăl acesteia, Jamie Spears, cu care vedeta are o relaţie dificilă de multă vreme.

Deşi a fost prezentă ocazional pe reţelele de socializare pentru a menţine legătura cu fanii, vedeta s-a abţinut până în prezent să abordeze public subiectul tutelei sau al relaţiilor dificile cu tatăl său.

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 01 iul, 16:07 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play