Tatăl lui Britney Spears rămâne tutorele cântăreţei, potrivit deciziei unui tribunal american

Data publicării:
Britney Spears, sursa foto Instagram
Descriere foto: Britney Spears, sursa foto Instagram

Un tribunal din Los Angeles a respins cererea înaintată de Britney Spears vizând eliminarea tatălui ei din tutela impusă prin ordin judecătoresc în 2008 după ce cântăreaţa a suferit o cădere nervoasă şi în virtutea căreia James Spears deţine controlul asupra afacerilor artistei.

Decizia luată miercuri de Curtea superioară din Los Angeles vine ca urmare a unei solicitări depuse în septembrie de avocatul lui Britney Spears care a cerut ca Bessemer Trust, o companie de gestionarea patrimoniului, să fie adăugată tutelei judiciare, iar tatăl cântăreţei, Jamie Spears, să fie eliminat, relatează CNN, potrivit Agerpres.

Cererea de ''suspendare imediată a lui James P. Spears după nominalizarea Bessemer Trust Company din California drept unic tutore al bunurilor este respinsă'', a declarat judecătoarea Brenda Penny, potrivit unor documente judiciare consultate de CNN.

Decizia survine la o săptămână după o pledoarie a cântăreţei de a pune capăt tutelei pe care o consideră ''abuzivă'' şi în timpul căreia susţine că a fost forţată să ia medicamente pentru controlul comportamentului, nu a avut permisiunea de a lua decizii referitoare la prietenii sau la finanţele sale şi nu a avut voie să renunţe la un dispozitiv contraceptiv, deşi îşi dorea să devină din nou mamă.

Decizia tribunalului n-a ţinut cont de declaraţiile făcute de cântăreaţă săptămâna trecută.

Potrivit CNN, James Spears a cerut tribunalului să ancheteze acuzaţiile prin care vedeta susţine că tatăl său ar fi forţat-o să ia litiu şi ar fi obligat-o să cânte împotriva voinţei sale. Dezvăluirea făcută de Britney Spears potrivit căreia tutela judiciară ar fi împiedicat-o să renunţe la un sterilet contraceptiv a suscitat indignarea fanilor şi a grupurilor pentru apărarea drepturilor persoanelor, care au luat poziţie prin intermediul reţelelor de socializare.

Spunând că este ''deprimată'' şi ''traumatizată'' , cântăreaţa în vârstă de 39 de ani a solicitat pe 23 iunie instanţei scoaterea de sub tutelă. ''Îmi vreau viaţa înapoi, au trecut 13 ani şi este suficient'', a mai spus vedeta în cadrul unei audieri organizate online la cererea sa.

Britney Spears a fost plasată sub tutelă în 2008, după ce a suferit o cădere nervoasă foarte mediatizată la vremea respectivă. Condiţiile tutelei judiciare sunt foarte stricte şi prevăd ca deciziile care o privesc pe cântăreaţă să fie luate în majoritatea cazurilor de tatăl acesteia, Jamie Spears, cu care vedeta are o relaţie dificilă de multă vreme.

Deşi a fost prezentă ocazional pe reţelele de socializare pentru a menţine legătura cu fanii, vedeta s-a abţinut până în prezent să abordeze public subiectul tutelei sau al relaţiilor dificile cu tatăl său.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel