Tânără, filmată în timp ce înțepa prezervative într-un supermarket. Psihologul Keren Rosner: „Este un gest teribilist” /EXCLUSIV

Captura foto TikTok
EXCLUSIV
Descriere foto: Captura foto TikTok

A uimit o țară întreagă cu gestul controversat făcut într-un supermarket din Sibiu. Ce spun psihologii despre tânăra care a înțepat mai multe prezervative?

O tânără din Sibiu a publicat pe contul ei de TikTok un clip video în care înțeapă cu un ac de siguranță un prezervativ.

”Unul din trei. Care-i șansa”, a zis tânăra pe TikTok. 


În cadrul următor, tânăra este filmată cum pune înapoi, la raft, cutia desigilată de prezervative.


Utilizatorii rețelei TikTok s-au arătat îngroziți de ideea tinerei și i-au atras atenția că nu este nimic amuzant, ba din contră este foarte greșit ceea ce a făcut. 


Psihologul Keren Rosner a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre nevoia tinerilor de a se face remarcați în grupul lor de prieteni și a explicat gestul tinerei din Sibiu: 


„Este un gest teribilist. Pur și simplu i-a venit o idee năstrușnică să facă ceva, să iasă din anonimat. A simțit nevoia să se filmeze făcând lucrul asta tocmai pentru a atrage atenția. Probabil că este o adolescenta care are nevoie de atenție, are nevoie de a fi populara, de a atrage atenția celorlalți și a găsit o modalitate. 


Sunt foarte mulți adolescenți care își doresc să fie populari, să fie percepuți că interesanți. Că să iasă în evidenta, modul cel mai rapid și imediat este să facă un filmulet și să îl postez. Astfel că foarte multa lume să vizioneze acel clip și astfel să se vorbească despre ei, să atragă comentarii. 


Este o dorință fireasca pentru adolescenți, este specific adolescentului, aceasta nevoie de a fi în centrul atenției și de a fi speciali. Ei intra în competiție cu alti adolescenți care sunt populari și este o lupta pentru a deține supremația în grupul de prieteni sau într-un grup mai larg de prieteni. Așa că aceasta nevoie a ei de valorizare este firească, de a face ceva deosebit. 


Daca evaluam din punct de vedere moral și al unor standarde de normalitate sigur că este un gest care ni se pare exagerat, greșit, e un gest indezirabil, însă daca privim din perspectiva adolescentului el doar dorește să iasă în evidenta, să fie special, să fie deosebit și în spatele acestei nevoi de foarte multe ori sta sentimentul singurătății, sentimentul că nu este înțeles, că nu este apreciat, că nu este iubit și cumva el prin aceasta nevoie de popularitate el compensează golul emoțional pe care îl are. 


Este foarte importanta atenția familie, dar în adolescenta cel mai important este atenția grupului, este mai importanta decât atenția familiei. Sigur, daca este o familie suportiva, în care exista comunicare buna, adolescentul trece mai ușor pentru că acolo găsește susținere, înțelegere, suport. Dar daca nici în familie nu are acest suport mai ales suport afectiv el îl vă caută cu disperare înafară familiei și îl vă caută în grupul de prieteni și daca grupul de prieteni nu este suportiv vă încercă să facă tot felul de gesturi ieșite din comun că să atragă atenția pentru a se valoriza”, a explicat psihologul Keren Rosner, în exclusivitate pentru Spectacola. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 25 ian 2022, 10:57 | Categorie: Social
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience