Tămâia, efect tămăduitor pentru întregul organism. Previne cancerul, durerile articulare și reduce disconfortul spiritual

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anup Ghag
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anup Ghag

Tămâia folosită la ortodocși în ritualuri bisericești, pentru a purifica trupul și sufletul, dar și casa are și beneficii asupra sănătății.

Tămâia provine extractul de Boswellia care este găsită India, Pakistan și Africa de Nord. Arborele boswellia, de asemenea, ne oferă ulei de tămâie, care este cunoscut pentru varietatea sa enormă de beneficii pentru sănătate și este investigat pentru abilitățile sale de a trata cancerul.

Tămâia este cunoscută de mii de ani. Se spune că era comercializată în Orientul Mijlociu și Africa de Nord acum mai bine de 5.000 de ani. Sacii de tămâie apar în picturile murale care decorează zidurile templului reginei Hatshepsut, care odinioară a condus Egiptul și a murit în jurul anului 480 î.Hr. În Sfânta Biblie, tămâia și smirna erau componente ale tămâiei sfinte care erau arse ritual în templele sacre din Ierusalim. Dar tămâia are mai multe proprietăți care aduc beneficii pentru sănătate. 

Tâmâia benefică în afecțiunile inflamatorii

Inflamația este chiar în centrul majorității bolilor, inclusiv boli severe, cum ar fi boli de inimă, boli de ficat și cancer. Din fericire, boswellia a prezentat acțiuni antiinflamatorii impresionante datorită compușilor naturali, cum ar fi acizii boswellici și terpenele.

 

Terpenele care se găsesc și în plantele aromatice precum citricele, menta și busuiocul sunt antioxidanți puternici. În același mod în care protejează plantele din care sunt derivate, ele pot proteja, de asemenea, sănătatea umană împotriva deteriorării radicalilor liberi, arată Healty Focus.

Un alt compus care se găsește în tămâie, cunoscut sub denumirea de AKBA, funcționează într-un mod similar cu medicamente nesteoridiene deși cercetările au constatat că aceasta provoacă mult mai puține efecte secundare și riscul de toxicitate este mult redus. AKBA s-a dovedit a fi eficient împotriva unei serii de afecțiuni inflamatorii, inclusiv colită, astm, artrită, cancer și boala Crohn.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel