SUPERSTIȚII în ziua de Crăciun. De ce anume trebuie să țineți cont în acestă zi sfântă

Data publicării:
Gerd Altmann , pixabay
Descriere foto: Gerd Altmann , pixabay

În ziua de Crăciun, majoritatea oamenilor țin cont de superstiții și tradiții pentru a le merge bine în noul an.

Superstițiile au făcut parte din viața umană din timpuri imemoriale. Este o reflectare atât a ignoranței umane cât și a fricii umane într-o anumită putere care este dincolo de orice control sau înțelegere muritoare. Superstițiile sunt asociate cu aproape toate sărbătorile și festivalurile majore, iar Crăciunul nu face excepție. Crăciunul este o sărbătoare plină de superstiții și credințe populare. Iată câteva dintre ele: 

1. Prima persoană care deschide ușa în dimineața devreme a Crăciunului ar trebui să strige „Bun venit Tatăl Crăciun” pentru a întâmpina Crăciunul. Acest lucru te scapă de spiritele rele.

2. Este obligatoriu să amestecați budinca de trei ori și să vă puneți o dorință. Dacă nu sunteți căsătorit și nu vă alăturați, atunci nu vă veți găsi soțul în anul următor. Dorințele ar trebui păstrate secrete până când se împlinesc.

3. Recitarea cântecelor religioase de Crăciun la casele oamenilor este o tradiție străveche. S-a spus că, dacă nu primiți colindătorii, veți avea de suferit tot restul anului viitor.

4. Nu dați niciodată, în dar, pantofi unei persoane dragi în timpul Crăciunului. Dacă faci asta, atunci acea persoană poate ieși din viața ta, în viitor.

5. Nimeni nu ar trebui să lucreze din greu la ceva care nu este obligatoriu în timpul Crăciunului.

6. Prăjiturile se consumau de obicei în ajunul Crăciunului, încă din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, se spune că vor aduce ghinion dacă vor fi tăiate înainte de Crăciun.

7. Pentru a avea noroc în noul an, solzii de pește trebuie așezați sub farfurii.

8. Pentru a sta departe de spiritele rele, majoritatea caselor sunt bine împodobite în ajunul Crăciunului.

9. Copiii născuți în ziua de Crăciun sunt speciali și vor fi persoane norocoase toată viața, potrivit TheHolidaySpot.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel