Superstiții ciudate de Revelion: Ce să faci de Anul Nou (în noaptea dintre ani) ca să ai noroc și sănătate în 2022

Data actualizării: | Data publicării:
Tradiții și obiceiuri de Revelion. foto Unsplash.com/ autor Artem Kniaz
Descriere foto: Tradiții și obiceiuri de Revelion. foto Unsplash.com/ autor Artem Kniaz

Sunt zeci de superstiții pe care le punem în practică în noaptea dintre ani, dar pentru Revelion 2022 vp propunem câteva care aduc noroc, dragoste și sănătate. Unele sunt cunoscute, altele poate că nu. Iată cele mai trăsnite lucruri pe care să le faci la noapte, adunate din toate colțurile lumii:

În noaptea de Anul Nou când terminăm cu anul 2021 și intrăm în forță în 2022 e bine să purtăm ceva roșu – se spune că ne va ajuta să ne găsim dragostea și ne va apăra de spiritele rele tot anul. De asemenea, e bine să purtăm o haină nouă – iar asta simbolizează schimbarea. Totodată, ar trebui ca fix după miezul nopții să mâncăm 12 boabe de struguri, iar la fiecare boabă să ne punem o dorință – ca să avem parte de sănătate și belșug în fiecare lună din 2022. 

Dragoste, bani și noroc
Se crede că dacă sărutați pe cineva pe care îl iubești exact când ceasul bate miezul nopții, de Revelion, aceste sentimente vor continua cu aceeași tărie și în următoarele 12 luni.

Vreți un nou an prosper? Dați o fugă la bancomat înainte de miezul nopții și puneți bani în portofel  ca să fie plin tot anul. De asemenea, nu împrumutați bani în noaptea de Revelion sau în prima zi de Anul Nou și nici nu începeți anul cu datorii neplătite. Se spune că așa cum începeți anul, așa vor fi toate cele 12 luni.

De asemenea e bine să mâncați mazăre de Anul Nou, pentru că vă va aduce noroc și prosperitate în lunile următoare. 
Indiferent dacă vă place sau nu, peștele afumat sau proaspăt, se spune că dacă-l mâncați de Revelion aveți noroc tot anul care vine. În Germania și Suedia, spre exemplu, tradiția spune că trebuie să mâncați hering. 

Puiul, însă, este un aliment care nu trebuie mâncat în ajunul Anului Nou. Deoarece găinile au aripi și crede că tot norocul v-ar putea zbura! 

 

Citește continuarea pe DCNEWS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel