Unele alimente și superalimente ne pot ajuta să reglăm nivelul de glucoză din sânge, mai ales dacă le consumăm într-un anumit mod sau la ore specifice.
Termenul „superaliment” este folosit pentru a desemna acele alimente care sunt benefice pentru sănătatea noastră datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă, de obicei datorită nutrienților pe care îi conțin. Acest termen a devenit obișnuit, însă dintr-un punct de vedere științific, superalimentele nu există ca atare; există doar alimente bogate în nutrienți și sănătoase, care primesc această etichetă.
Multe alimente au fost incluse în acest grup, iar din când în când apare unul nou care își face loc pe această listă datorită beneficiilor sale. Este și cazul oțetului de mere, un aliment despre care doctorul Eric Berg a subliniat că are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.
Doctorul Eric Berg a împărtășit cu urmăritorii săi pe canalul său de YouTube opinia despre cum oțetul de mere poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge, mai ales dacă este consumat zilnic înainte de culcare, între orele 21:00 și 23:00. Expertul în dieta ketogenică și postul intermitent afirmă că două linguri de oțet de mere diluate într-un pahar cu apă, consumate seara, pot ajuta la scăderea acestor niveluri.
„Acidul acetic din oțetul de mere are un efect antiglicemic foarte puternic”, explică el pentru toți urmăritorii săi. „Poate ajuta la reglarea alimentelor pe care le consumi pentru a reduce indicele lor glicemic. Acest lucru poate contribui la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și a insulinei.” De asemenea, recomandă consumul cu ajutorul unui pai, deoarece aciditatea oțetului poate deteriora smalțul dinților.
Nivelurile ridicate de zahăr în sânge apar în principal la persoanele cu diabet, care se manifestă atunci când organismul produce prea puțină insulină. Simptomele obișnuite ale unui nivel inadecvat de zahăr din sânge includ uscăciunea gurii sau senzația de sete, vederea încețoșată, pielea uscată, slăbiciunea sau nevoia frecventă de a urina. În astfel de cazuri, este indicat să consultați un specialist, deoarece doar un profesionist vă poate oferi îndrumările și sfaturile necesare în caz de boală.
Pe lângă medicația prescrisă de medic, dacă este necesară, există câteva sfaturi care pot ajuta la menținerea unui nivel scăzut al zahărului din sânge, mai ales dacă sunt urmate constant. De exemplu, este recomandat să adoptați o alimentație sănătoasă, să mențineți o greutate normală, să controlați porțiile de mâncare și să aveți un stil de viață activ. Este o idee bună să mâncați la ore regulate, să nu săriți peste mese și să alegeți alimente sărace în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sare.
Este important să vă hidratați corespunzător, dar mai ales să optați pentru apă în locul sucurilor sau băuturilor carbogazoase, să evitați consumul de alcool și să prioritizați fructele dacă aveți poftă de ceva dulce. Dacă sunteți îngrijorați de nivelul zahărului din sânge, este esențial să țineți evidența acestuia, dar și a alimentelor și băuturilor consumate, deoarece acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce anume influențează valorile acestuia, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News