Super-Luna Plină „STURION” de pe 12 august. De ce se numește așa și cum îi poți folosi puterea

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kamil Feczko
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kamil Feczko

Pe 12 august 2022 avem o Lună Plină. De data aceasta este vorba despre o super-Lună Plină „sturion”. Când se petrece o Lună Plină, de ce anume este numită super-Lună, mai mult, de ce se cheamă „sturion” și ce îți poate aduce în viață? Cum putem profita de fazele Lunii? Află mai jos!

În 2022 ne-am bucurat deja de trei Super-Luni Pline în mai, iunie și iulie, aceasta fiind a patra și ultima pe anul acesta. Se pare că și în 2023 și în 2024 vom avea tot patru Super-Luni Pline la rând, în timp ce în 2025 doar trei. 

De ce se numește Luna Plină „Sturion”?

Conform eu.usatoday.com, Luna Plină din august este o Lună-Sturion deoarece sturionul gigantic de la Great Lakes și de la Lacul Champlain era prins de cele mai multe ori în această perioadă. Sturionii sunt niște pești extrem de mari, care păstrează o structură neschimbată de mai bine de 100 de milioane de ani. Sunt cu totul și cu totul speciali, iar în prezent sunt protejați din cauză că numărul lor a scăzut dramatic. Potrivit guinnessworldrecords.com, cel mai scump caviar se numeşte „Almas” sau „caviar beluga” şi provine de la un peşte din specia Huso huso, din familia sturionilor. Preţul unui kilogram este de aproximativ 34.500 de dolari. În 2013, datele World Wild Found prezentate în cadrul lansării proiectului „Protejaţi sturionii, cel mai valoros dar al naturii” au arătat că România şi Bulgaria, care erau cei mai importanţi exportatori de caviar provenit de la sturionii sălbatici din zona Dunării, deţineau cea mai mare populaţie naturală la această specie din Uniunea Europeană. Prohibiţia la sturion a fost introdusă în România în 2006, iar în Bulgaria în 2011.

De ce au Lunile Pline nume? Ei bine, în Almanahul Bătrânului Fermier (Old Farmer's Almanac) acestea sunt numite în funcție de vechi tradiții din toată lumea. Numele pe care le primesc se aplică întregului ciclu lunar, nu doar Lunii Pline. În septembrie, așadar, vom avea Luna „Recoltei”, iar în octombrie pe cea „a Vânătorului”.

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel