„Sunt înmărmurită”. Adela Popescu, îngrozită de RĂZBOI. Ce le spune copiilor

Data actualizării: | Data publicării:
Adela Popescu, foto Instagram.
Descriere foto: Adela Popescu, foto Instagram.

Adela Ppoescu a vorbit despre temerile cu care se confruntă în această perioadă și despre discuțiile pe care le-a avut cu fii ei. 

Adela Popescu a fost invitata Amaliei Enache, în cadrul Podcastului „Cu inima la vedere”, de pe Voyo, acolo unde a vorbit despre temerile care au cuprins-o în ultima vreme, în contextul războiului din Ucraina. 

„Cum să oferi alinare copilului de lângă tine, când copilul din tine cere alinare. Știu că ne identificăm foarte mult cu acele mame, care seamănă cu noi. Sunt niște mame, cu niște copii foarte mici, speriate, înfrigurate, care au plecat spre nu se știe unde și nu se știe pentru cât timp, care sunt sfâșiate pentru că se despart de soții lor, dar vor să-și salveze copii. Pur și simplu, să le salveze viața. Ce faci tu, Adela, în fața acestor imagini?”, a întrebat Amalia Enache. 


Adela Popescu: Scenariul acesta nu mi l-am făcut niciodată

„Știi că ne spunem, deseori, „mi-aș da și viața pentru tine”, și asta, fără dubii, o spunem cu convingere copilului nostru. Fie că o verbalizăm, fie că o gândim, asta simțim. Însă niciodată  nu mi-am pus problema că mi s-ar putea întâmpla ceva atât de concret. Adică, am crezut că aș putea avea o forță inimaginabilă, dacă, spre exemplu, copilul mi s-ar îneca. Adică, în situațiile astea m-am pus, ca mamă. Și atunci știu cum să-l întorc și să am forța de a-l ridica, pentru a-i salva viața. Știu că dacă ar fi o problemă de sănătate, l-aș lua în spate, l-aș salva din ape învolburate, m-am gândit la genul acesta de scenarii, însă niciodată la acesta. Nu mi-aș fi imaginat că în vremurile pe care noi le trăim, aș putea fi pusă în situația în care efectiv să plec cu copilul într-o noapte. Scenariul acesta nu mi l-am făcut niciodată”, a declarat Adela Popescu în cadrul podcastului. 

Ce le spune copiilor și cum gestionează situația

„Și dacă, la începutul pandemiei, am și somatizat, într-un mod destul de straniu, tot ce s-a întâmplat. Mie mi-a pierit vocea, pentru că nu știam ce să le spun. Era ceva ce nu puteam să cuprind. M-a luat prin surprindere și am rămas fără voce. Neputința mea așa s-a tradus. Numai că atunci, aveam o variantă de a-i salva. Stând cu ei în casă, de exemplu. Eu știam că am acest plan care poate salva viața mea și viața lor. 

De data asta, nu mai există varianta să te închizi în casă. Există varianta să fugi și poate nu știi nici drumul acela cum va fi și dacă reușești să ajungi în siguranță. Și ei (n.r. refugiații din Ucraina) au fost luați prin surprindere. Poate nu aveau acte, poate nu știau în ce direcție. Mi s-a activat frica mult mai repede, de data asta. În pandemie, stăteam la televizor, mă uitam la ce se întâmplă în Italia și ziceam: eh, n-are cum. Că tu nu crezi că ți se poate întâmpla ție. De data asta, frica m-a lovit instant, pentru că ea deja exista în mine. O conțineam. Că n-a trecut mult timp de atunci (n.r. pandemia de coronavirus). Practic, n-am avut niciun răgaz”, a mai spus prezentatoarea TV. 

„Până tu nu îți limpezești gândurile,  nu ai ce să-i spui copilului”


„Eu sunt, în acest moment, înmărmurită. În sensul că dacă în momentul acesta trebuie să dau un sfat, eu nu îl am. Tot ce pot să fac este să vin în fața mamelor și să le spun că  simt la fel ca ele. Cred că sentimentul acesta de solidaritate ajută. În sensul că vezi că și alte mame sunt în situația ta, în sensul că nu știu ce să le spună copiilor, nu găsesc soluții. Care ar fi soluțiile? Să pleci șase luni? Unde ești în siguranță? Renunți la job? 

Realmente, nu poți decât să stai să aștepți. Și până tu nu îți limpezești gândurile, nu ai ce să-i spui copilului. Din păcate, eu nu am știut ce să-i spun”, a mai spus vedeta. 

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel