Aveți probleme de spate? Iată de ce nu trebuie să le lăsați să persiste

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Sasun Bughdarya
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sasun Bughdarya

Afecțiunile spatelui sunt, în general, rezultatul unei dureri de spate sau al unui alt disconfort. Mulți oameni suferă de afecțiuni ale spatelui. Acest lucru se poate întâmpla într-o perioadă scurtă de timp sau se poate datora unor dureri de spate cronice. Nu știți exact de unde provine durerea? Atunci consultați un medic pentru un diagnostic. Mersul cu probleme de spate pentru prea mult timp poate avea consecințe neplăcute.

 

Nu așteptați prea mult

Dacă vă plimbați prea mult timp cu dureri de spate, nu puteți face decât să îngreunați și mai mult tratarea durerii de spate. Adesea, se aplică următorul lucru: cu cât sunteți mai repede în cabinetul medicului, cu atât mai bine. Consultați-vă întotdeauna medicul cât mai repede dacă suferiți de probleme de spate.

Tipuri de dureri de spate

Durerile de spate pot fi împărțite în două categorii: specifice și nespecifice. În prima categorie, durerile de spate sunt cauzate de o leziune a spatelui, cum ar fi afectarea coloanei vertebrale, a nervilor care trec de-a lungul coloanei vertebrale sau a mușchilor din spate. Durerile de spate specifice pot fi determinate la 1 până la 5 la sută dintre pacienți, deoarece există o cauză specifică pentru durere. Aceasta poate fi o hernie, o vertebră prăbușită sau fracturată din cauza osteoporozei, a bolii Bechterew, a unei tumori sau a unei inflamații a vertebrelor și a osteoartritei, potrivit tips-and-tricks.co

Cauze posibile

Majoritatea oamenilor se confruntă cu dureri de spate nespecifice. În acest caz, nu poate fi găsită nicio cauză specifică pentru durerile persistente. Denumită și durere lombară această durere apare adesea în partea inferioară a spatelui. Cauzele posibile pentru durerea de spate nespecifică sunt:

Postura greșită
Exercitarea prea des și pentru o perioadă lungă de timp a spatelui
Formă necorespunzătoare în timpul ridicării de greutăți
Faptul că sunteți supraponderali
Stres
Multă vreme de condus
Sarcina
Terapie
Te găsești plângându-te de dureri de spate? Nu umblați prea mult timp cu aceasta. Consultați un medic pentru a determina cauza, mai ales dacă durerea este severă, durează mai mult de șase săptămâni, provoacă furnicături sau amorțeală sau iradiază în alte locuri. Un medic va putea să vă diagnosticheze și să vă trateze în mod corect pentru a reduce simptomele.

Salivezi în somn? Ce boli poate ascunde acest simptom

Te trezești dintr-un somn adânc și constați că perna ta este udă? Să salivezi în somn poate fi incomod și jenant, mai ales dacă dormi lângă cineva pe care încerci să îl impresionezi sau dacă ațipești într-un loc semi-public, cum ar fi un terminal de aeroport. 

Deși poate fi deranjant, "salivarea este naturală și nu este de obicei îngrijorătoare", spune Dr. Neal H. Patel, medic de medicină de familie la Providence St. Joseph Hospital, potrivit Insider.

Cu toate acestea, unele probleme medicale minore, cum ar fi uscăciunea gurii, vă pot face să salivați mai mult - și, deși rare, unele afecțiuni grave, cum ar fi bolile neurologice, pot avea același efect. 

Iată câteva dintre cauzele salivării în timpul somnului și cum puteți ajuta la reducerea acesteia. 


1. Gura uscată

Atunci când gura este uscată, glandele salivare se activează pentru a o lubrifia, spune Patel. Așadar, dacă ești deshidratat sau dormi cu gura deschisă, aceste glande ar putea produce mai multă salivă, ceea ce te-ar duce la salivarea în somn. 

Cum să o tratezi: Rămâi bine hidratat în timpul zilei. Apoi, păstrați un pahar de apă lângă pat pentru a sorbi dacă vă treziți însetat pe parcursul nopții.  

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel