Suferi de tulburare dismorfică a corpului? Pozele de pe Facebook te trădează. Cum afli dacă suferi de această problemă psihică

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Taylor Wilcox
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Taylor Wilcox

Vi s-a întâmplat să vedeți o persoană pe Facebook, iar apoi, când ați întâlnit-o în realitate, să nu o recunoașteți? Dacă ați trecut prin acest lucru, aflați că vorbim deja despre un fel de boală.

Nu a dumeavoastră, ci a persoanei care își editează pozele atât de mult încât arată de nerecunoscut.

De ce foarte multă lume folosește filtre pe rețelele sociale, iar în realitate, acele persoane surprind total? Adică își editează atât de mult pozele astfel încât devin alte persoane. Cât de periculos este acest lucru? Mă refer în ideea în care bănuiesc că este destul de periculos pentru psihic să te transformi în așa „hal” încât să nu te recunoască lumea pe stradă, să creadă că ești altă persoană.

La aceste întrebări ne-a răspuns Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.

„Din păcate, utilizarea în exces a aplicațiilor pentru editarea fotografiilor publicate pe rețelele sociale s-a transformat, gradual, într-un fenomen negativ, despre care nu se discută suficient. Acest comportament obsesiv a primit și un nume - tulburarea dismorfică a corpului, iar specialiștii îl încadrează la tulburări psihice.

Desigur, pentru unii oameni, filtrele folosite sunt, poate, o joacă, un amuzament la care apelează rar și cu măsură, dar pentru alții pot fi dăunătoare bunăstării tale mentale generale. Pot genera așteptări nerealiste și pot determina oamenii să depună eforturi pentru a atinge un ideal de „perfecțiune”. Este grav atunci când oamenii își pierd simțul măsurii și noțiunea asupra cum arată în realitate”, a spus Gabriela Elena Blaga pentru DC News.ro.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel