Sucul care topește grăsimea de pe burtă și elimină pietrele la rinichi. Îl poți bea oricând pe timpul zilei

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor o Zlatko Đurić
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor o Zlatko Đurić

Acest suc are beneficii uimitoare asupra sănătății. Cum îl prepari corect, sănătos și la ce te ajută. Mulți oameni greșesc când îl prepară.

Apa cu lămâie, căci despre ea este vorba, este la modă în aceste zile, multe restaurante o servesc în mod frecvent sub formă de limonadă, iar unii oameni își încep ziua cu apă cu lămâie în loc de cafea sau ceai. Nu există nicio îndoială că lămâile sunt minunate pentru a adăuga aroma de citrice în alimente și băuturi, dar există beneficii dacă adăugați suc de lămâie în apă.

Apa cu lămâie este o băutură răcoritoare și o modalitate ușoară de a adăuga un pic de vitamina C și antioxidanți în plus în dieta ta. Adăugarea unui strop de lămâie în apă poate face ca apa să fie mai atrăgătoare, mai bună la gust, ceea ce v-ar putea ajuta să reduceți consumul de băuturi sportive și sucuri zaharoase.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, apa cu lămâie poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și chiar susține pierderea în greutate.

În timp ce lămâile conțin substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C și antioxidanți, valoarea nutritivă a unui pahar de apă cu lămâie depinde de cantitatea de suc de lămâie pe care o conține.

Un pahar de apă cu lămâie care conține o lămâie de 48 de grame, stoarsă, conține:

- 10,6 calorii

- 18,6 miligrame (mg) de vitamina C, sau 21% din valoarea zilnică (DV)

- 9,6 micrograme (mcg) de acid folic, sau 2% din VD

- 49,4 mg de potasiu, sau 1% din VD

- 0,038 mg de fier, sau < 1% din VD

- 0,01 mg de vitamina B-1, sau 1% din VD

- 0,01 mg de vitamina B-2, sau 1% din VD

- 0,06 mg de vitamina B-5, sau 1% din VD

Apa cu lămâie, ce beneficii are pentru sănătate

1. Favorizează hidratarea

Să te asiguri că bei suficientă apă în fiecare zi este crucial pentru sănătatea generală. Utilizarea sucului de lămâie pentru a adăuga puțină aromă la apa ta te poate ajuta să bei mai mult.

Consumul de apă ajută la prevenirea deshidratării, o afecțiune care poate provoca:

- ceață cerebrală

- modificări ale dispoziției

- supraîncălzire

- constipație

- pietre la rinichi

Potrivit Institutului de Medicină, orientările generale spun că femeile ar trebui să consume cel puțin 2,6 litri de apă pe zi, iar bărbații cel puțin 3,6 litri de apă pe zi. Aceasta include apa din alimente și băuturi.

2. Sursă bună de vitamina C

Citricele, cum ar fi lămâile, conțin vitamina C, un antioxidant primar care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi dăunători.

În plus, vitamina C joacă, de asemenea, un rol în a ajuta organismul dumneavoastră să sintetizeze colagenul, să absoarbă fierul și să producă hormoni.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel