Substanța care produce cancer, descoperită în 78 de produse de protecție solară

Data publicării:
Protectie solara , foto Unsplash/ autor: NCI
Descriere foto: Protectie solara , foto Unsplash/ autor: NCI

Un laborator independent din SUA a descoperit că în 78 de produse de protecție solară se găsește o substanță care produce cancer și a solicitat FDA să-și retragă de pe piață aceste produse.

Un laborator independent de testare din SUA a detectat benzen, un cancerigen uman cunoscut, în 78 de produse de protecție solară și solicită acum, printr-o scrisoare deschisă (link direct), Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) să-și retragă de pe piață produsele.

 

Laboratorul Valisure, verifică calitatea medicamentelor și a produselor de îngrijire a sănătății. Recent, compania a testat aproape 300 de produse de protecție solară și a constatat că 27% conțin benzen, potrivit unui comunicat al companiei citat de Live Science. Paisprezece dintre produse (5%) conțineau benzen la niveluri mai mari de 2 părți pe milion (ppm), care este limita recomandată de FDA pentru benzen în medicamente cu valoare medicală care nu pot fi făcute fără el.

 

„Prezența acestui carcinogen uman cunoscut în produsele recomandate pe scară largă pentru prevenirea cancerului de piele și care sunt utilizate în mod regulat de adulți și copii este foarte îngrijorătoare”, a declarat David Light, fondatorul și CEO al Valisure.

 

Benzenul este un lichid incolor sau galben deschis, care se formează în mod natural, dar este, de asemenea, produs de activitățile umane, potrivit experților de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). De exemplu, emisiile de automobile și arderea cărbunelui și a petrolului pot elibera benzen în aer; substanța chimică este, de asemenea, utilizată la fabricarea unor materiale plastice, cauciucuri, coloranți, detergenți, medicamente și pesticide, arată CDC.

 

Citește continuarea pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel