SUA: Marmota Phil a prezis încă şase săptămâni de iarnă

Data publicării:
Marmotă. Foto Unsplash/ Autor S&B Vonlanthen
Descriere foto: Marmotă. Foto Unsplash/ Autor S&B Vonlanthen

Celebra marmotă Phil, din orăşelul american Punxsutawney, a prezis încă şase săptămâni de iarnă, mare parte din teritoriul Statelor Unite fiind acoperit marţi dimineaţă de un strat de zăpadă.

Potrivit unei tradiţii care durează de mai bine de 130 de ani, marmota a fost scoasă din vizuină în Gobblers Knob, un deal la periferia oraşului Punxsutawney, din vestul statului Pennsylvania, cu o populaţie de 5.770 de persoane.

Dacă Phil nu îşi vede umbra, tradiţia spune că primăvara este aproape pe teritoriul Statelor Unite. Anul acesta însă, Phil şi-a văzut umbra şi, speriat, s-a ascuns înapoi în scorbură, ceea ce înseamnă că iarna nu se apropie încă de final.

Cu toate acestea, marmota, de circa 10 kilograme, nu a avut o rată prea bună a predicţiilor, autorităţile din domeniul climei din SUA estimând o rată de succes de 40%.

Evenimentul de anul acesta s-a desfăşurat în prezenţa unui grup puţin numeros de spectatori şi a fost transmis virtual, ca măsură împotriva transmiterii coronavirusului, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience