Studiourile de fim de la Hollywood, decizie DRASTICĂ: Suspendăm lansările filmelor noastre în cinematografele din Rusia

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cele mai importante studiouri de producție cinematografică de la Hollywood au luat această dezicie, pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina, statul afectat în urma războiului izbucnit de Rusia.

 

Paramount Pictures este cel din urmă studio important de la Hollywood care a luat decizia de a sista lansările filmelor sale în cinematografele din Rusia după ce această ţară a invadat Ucraina săptămâna trecută.

"Într-o perioadă în care suntem martori la tragedia care se petrece în Ucraina, am decis să suspendăm lansările filmelor noastre în cinematografele din Rusia, inclusiv premierele filmelor 'The Lost City' şi 'Sonic the Hedgehog 2'. Suntem alături de toţi cei care sunt afectaţi de criza umanitară din Ucraina, Rusia şi pe pieţele internaţionale şi vom continua să monitorizăm situaţia pe măsură ce lucrurile evoluează", a declarat un purtător de cuvânt al studioului Paramount.

Studioul Universal s-a alăturat acestui boicot în a doua parte a zilei de marţi, ceea ce înseamnă că toate cele cinci studiouri majore de la Hollywood şi-au suspendat pentru moment lansările programate în Rusia. Universal nu are programată o lansare importantă în Rusia până la premiera filmului "Ambulance", regizat de Michael Bay, în luna aprilie.

"Ca răspuns la criza umanitară în curs de desfăşurare în Ucraina, Universal Pictures a suspendat lansările sale în Rusia", a declarat un purtător de cuvânt al studioului hollywoodian, marţi după-amiază.

Luni, studiourile Disney, Sony şi Warner Bros. au făcut anunţuri similare, suspendând premierele unor filme precum "Turning Red", "Morbius" şi "The Batman" în cinematografele ruseşti "din cauza crizei umanitare din Ucraina". Pentru moment, mai multe producţii hollywoodiene care au fost deja lansate în Rusia, inclusiv "Uncharted", o adaptare a studioului Sony a jocului video omonim, şi "Death on the Nile", o ecranizare Disney a celebrului roman cu acelaşi titlu publicat de Agatha Christie, vor continua să fie proiectate în Rusia până la finalul perioadei prevăzute în contractele de distribuţie.

Rusia nu este o piaţă cinematografică de prim rang, însă câteva superproducţii recente au avut succes în această ţară. De exemplu, "Spider-Man: No Way Home" a obţinut încasări robuste de 44 de milioane de dolari, iar "Venom: Let There Be Carnage" a generat încasări de 32 de milioane de dolari, făcând ca Rusia să devină a doua piaţă ca importanţă pentru acest film după America de Nord. "Uncharted" şi "Death on the Nile", cele mai noi lansări hollywoodiene, au obţinut până acum în Rusia încasări de 9 milioane de dolari, respectiv 6,7 milioane de dolari.

Companiile din întreaga industrie de divertisment analizează în această perioadă perspectivele privind lansările de conţinuturi în Rusia în contextul invadării Ucrainei de forţele militare ruseşti. Luni, compania Netflix a anunţat că nu va găzdui cele 20 de canale necodate din Rusia pe care compania americană de streaming ar putea fi obligată să le găzduiască în virtutea legislaţiei ruse, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel