Sting şi-a vândut catalogul muzical pentru aproximativ 250 de milioane de dolari

Data publicării:
Sting, sursa foto Facebook
Descriere foto: Sting, sursa foto Facebook

Cântăreţul britanic Sting şi-a vândut întregul catalog muzical, incluzând repertoriul său cu The Police, unei ramuri a Universal Music. 

Deşi Universal Music Publishing Group (UMPG) nu a dezvăluit termenii financiari ai acordului în declaraţia sa, suma vehiculată s-ar ridica la aproximativ 250 de milioane de dolari, potrivit estimărilor făcute de mass-media americane.

Universal va primi toate veniturile şi redevenţele asociate operelor autorului unor hituri ca "Every Breath You Take", "Roxanne" sau "Fields of Gold".

Într-o declaraţie, cântăreţul s-a declarat "încântat" că UMPG îi va gestiona de acum catalogul.

Fostul basist şi solist al trupei The Police îşi adaugă numele unei liste tot mai mari de vedete rock care şi-au vândut integral sau parţial catalogul muzical cu sume astronomice, dar niciodată confirmate oficial, notează Agerpres. 

În 2021, Bruce Springsteen a vândut către Sony Music toate drepturile sale muzicale pentru o sumă record estimată la aproape jumătate de miliard de dolari, în timp ce laureatul Premiului Nobel Bob Dylan a făcut acelaşi lucru cu Universal Music pentru o sumă de aproximativ 300 de milioane de dolari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel