Ştiai că şamponul tău te poate îngrăşa? Chimicalele din obiecte din plastic, dăunătoare pentru organism

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Chiar dacă sună bizar, un nou studiu arată că substanţele chimice din recipientele de plastic contribuie la acumularea de kilograme. 

11 substanţe chimice, mai exact, au fost descoperite de cercetători, care spun că acestea ne afectează metabolismul într-o manieră care contribuie la îngrăşare. Printre obiectele din plastic în care se găsesc aceste substanţe sunt sticlele de apă, sticlele de şampon, de balsam de păr sau bureţii de vase. 

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie a Norvegiei au analizat 34 de produse distincte din plastic pentru a vedea ce substanţe sunt în componenţa acestora. Rezultatul a arătat că acestea conţineau peste 55.000 de compuşi chimici, dintre care au identificat 629. 11 dintre acestea sunt chimicale care întrerup buna funcţionare a metabolismului. 

"Experimentele noastre arată că sticlele obişnuite din plastic conţin un amestec de substanţe care pot fi un factor relevat în ceea ce priveşte obezitatea", a declarat Martin Wagner, profesor la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie. Iar studiul arată că aceste substanţe chimice se transferă de pe obiectele respective pe corp. 

Printre substanţele chimice menţionate se numără ftalaţii, dar şi bisfenol-A, substanţe cunoscute pentru efectele lor asupra funcţiilor imunologice, neurologice şi reproductive ale organismului. 

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel